Vorupør | VisitNordjylland
Vorupør i billeder

Vorupør

Vorupør er et autentisk lille fiskerleje med ca. 800 indbyggere, hvorfra der har været drevet kystfiskeri gennem flere hundrede år.

Den helt unikke badeby, som ligger i Thy, rummer historiske bygninger og et spændende byliv. Her er der mulighed for at nyde havet, stranden – alt sammen på et sted. Tætheden til Nationalpark Thy, og havet giver mulighed for en aktiv ferie for hele familien. De nyanlagte strandpromenader og den store strandterrasse giver mulighed for at nyde havet og standene på en let og tilgængelig måde.

Vorupør har gennem alle tider haft kystfiskeri fra stranden. I dag er der stadig mulighed for at opleve kystfiskeriet, og der bliver dagligt landet fisk på stranden. Fiskeriets store betydning for byen ses overalt i byen. De små fiskerhuse ved stranden, fyret i klitterne samt den historiske båd på standen fortæller alle om kystfiskeriets historie i Vorupør.

Aktiviteter og oplevelser

Vorupør rummer oplevelser for hele familien, idet den lille fiskerby har alt fra shopping til kunst og kultur. Byen ligger helt ned til Vesterhavet, og på den store strandterrasse kan du nyde specialiteter fra de lokale restauranter med udsigt til det smukke hav - uden sand mellem tæerne. Cold Hawaii er betegnelsen for kyststrækningen fra Agger Tange til Hanstholm og er oprindeligt udsprunget af surferkulturen på grund af de usædvanlig gode bølger og vindforhold. Derfor favner naturen omkring Vorupør mange forskellige aktiviteter, idet havet giver nogle af Nordeuropas bedste surfsteder, men er samtidigt et dejligt sted at bade eller fiske direkte fra molen. Der er mulighed rideture og vandreture gennem Nationalpark Thy, hvor du kan opleve naturen helt tæt på.

Vorupør har sit helt eget museum, som er indrettet i det tidligere bådværft, der i tidernes morgen har bygget kuttere til kystfiskerne. Museet fortæller historien om den lokale befolkning, deres liv på havet og den religiøse vækkelse. Vorupør Museum fungerer desuden som turistinformation i byen.

Nordsø Akvariet er en yndet familieoplevelse i Vorupør. Her kan du opleve forskellige sjældne fiskearter fra Nordsøen, men også opleve de mere almindelige fiskearter som torsk, ål og rødspætter – helt tæt på!

Se alle aktiviteter og attraktioner i Thy

Begivenheder - Det sker i Thy

Området omkring Vorupør, Thy, giver mulighed for en ægte familieferie med masser af forskellige events, hvor der er hygge, nærvær, oplevelser og udfordringer både for store og små.

Se alle events i Thy

Spisesteder

Der er nogle få spisesteder i Vorupør, som alle er hyggelige. Blandt andet kan nævnes Klochs Spisested, som byder på gode burgere. Ellers kan man bevæge sig rundt til det øvrige Thy eller nabobyen Klitmøller.

Se alle spisesteder i Thy

Overnatning

I Thy området finder du masser af overnatningsmuligheder, hvad enten det skal være i sommerhus eller som campist.

Se alle overnatningsmuligheder i Thy

Del denne side

Kontakt det lokale turistbureau

Thy Turistbureau / Vorupør Museum
Vesterhavsgade 21
7700 Thisted

Email: info@thy.dk

Tlf: +45 97 93 83 77

 

Nationalpark Thy

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Klimøller in Nordjütland

Klitmøller

Klitmøller er indbegrebet af Vesterhavet og naturoplevelser i særklasse. Oplev Cold Hawaii, Nationalpark Thy og Stenbjerg Landingsplads.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.