Vikinger i Nordjylland | VisitNordjylland

Historien om vikingerne i Nordjylland

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af oldtidsminder og fortællinger fra vikingetiden samt jernalderen, hvilket kan ses i de fundne spor af de to ringborge Aggersborg og Fyrkat fra vikingetiden. Grav- og bopladserne på Lindholm Høje og Sebbersund Vikingeby er bestemt et besøg værd. Nordjylland rummer også et stort udvalg af vikingemarkeder i løbet af året, hvor der bl.a. er arbejdende håndværkere. Her er der også mulighed for at smage vikingemad, se vikinger kæmpe eller købe vare fra de mange boder.

Vikingemarkeder i Nordjylland

Nordjylland vrimler med vikingemarkeder og andre events i forbindelse med Nordjyllands fine seværdigheder fra Vikingetiden, som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Lindholm Høje og Sebbersund.

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Vikingecenter Fyrkat

Vikingecenter Fyrkat består af den historiske ringborg Fyrkat fra 980 og Vikingegården, der er 9 rekonstruerede huse, der tilsammmen danner en stormandsgård fra vikingetiden.

Vikingeborgen Aggersborg

Vikingeborgen Aggersborg er den største ringborg, der er fundet i Danmark. Den blev bygget i år 980 af Harald Blåtand, og herfra kunne man kontrollere al sejlads fra øst og vest samt til og fra Norge.

Lindholm Høje

På Lindholm Høje ved Nørresundby er der fundet grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden, herunder 682 grave og 150 skibssætninger.

Sebbersund Vikingeby

Ved Sebbersund, blandt grønne træer og gyldne marker, kan du skimte et minde fra fortiden. Vikingetidens største handelsplads er beliggende i det nordjyske i form af Sebbersund Vikingeby.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.