Vandreture i Nordjylland | VisitNordjylland

Vandreture i Nordjylland

Vandreture i Nordjylland

Den alsidige og skønne nordjyske natur indbyder til vandreture. Her er masser af mærkede vandreruter med mulighed for både afslappende kortere eller længere ture. Begiv dig ud i den nordjyske natur og nyd de mange sanseindtryk, naturens egne lyde, havets brusen og de smukke farver og lys i det nordjyske landskab.

>En vandretur er lig med frihed. Du bestemmer selv tempo, længde, hvor og hvornår. Det kan fungere som fordybelse og ro uden dagligdagens stress og jag, eller som en udfordring af fysik og det at føle sit et med naturen. Også for børnene kan en vandretur blive spændende og give mulighed for megen herlig leg. Gør gerne turen ekstra hyggelig med bål og snobrødsbagning og en lille historiefortælling på én af de mange bålpladser. 

I Nordjylland starter stien ved Agger Tange, og på sin vej til Skagen passerer den mange forskellige natur- og kulturmiljøer, bl.a. Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg og alle de kendte, nordjyske badebyer – Blokhus, Løkken, Lønstrup, Tversted og Gl. Skagen for nu blot at nævne nogle få stykker.

Fra Skagen går det så atter sydpå langs Nordjyllands østkyst, og her går stien gennem de gamle købstæder Frederikshavn og Sæby med deres velbevarede bymiljøer og livlige handelsgader, inden den krydser Limfjorden med den lille færge fra Hals til Egense.

I alt giver Nordsøstien, der er markeret med blå skilte, mulighed for en samlet vandretur på godt og vel 300 km i den flotte, men til tider ganske barske nordjyske kystnatur. På de lokale turistkontorer og museer kan du få foldere med oplysninger og kort over de 9 etaper af Nordsøstien i Nordjylland.

I midten af Vendsyssel byder Dronninglund Storskov og Jyske Ås på mange vandreture, hvor du kan opleve områdets storslåede natur.

Omkring Limfjorden er der rige muligheder for at nyde fjordlandskabet. Tæt ved Limfjorden ligger den genskabte Vilsted Sø, der er Danmarks næststørste naturgenopretningsprojekt. Et oplagt udflugtsmål til en vandretur. En anden mulighed for fjord oplevelse kan du få længere mod sydøst ved Mariagerfjord.

En vandretur i Nationalpark Thy er en tur tæt på både havet og klitterne gennem klitheder og op over flotte udsigtspunkter. Vestkyststien Agger-Bulbjerg er en af mange muligheder i området. Du finder meget mere om vandremuligheder i Nationalparken hos Skov og Naturstyrelsen.

Rold Skov er Danmarks største sammenhængende skovkompleks med ca. 8.600 ha. Her finder du masser af vandremuligheder omkring smukke søer og kilder både på egen hånd eller med guide.

Download også gratis lydfiler til vandreturen, hvor du kan lytte til landskabets historie, mens du er på tur.

Læs mere:

Dansk Vandrelaug

Naturguiden Himmerland

Vandreruter i Dronninglund Storskov

Vandreoplevelser Rold Skov

Top 10 vandreture i Thy

Vandretur ved Råbjerg Mile

Vandreture omkring Skagen

Vandrekalenderen

Naturture i Brønderslev kommune

Pilgrimsture i Nordjylland

Del denne side

Cykelferie i Lønstrup

Aktiv ferie

Med sin smukke og varierede natur, er Nordjylland skabt til en aktiv ferie, uanset om det er til lands, vands eller i luften.