Vandreture i Nordjylland | VisitNordjylland

Nordjyllands smukkeste vandreruter

Vandreture i Nordjylland

Nordjyllands natur er helt fantastisk, hvilket også afspejles i de mange vandreture og udsigtspunkter der findes i det nordjyske. Så har du brug for en pause fra hverdagen og udfordre dig selv? Så find den vandretur der passer bedst til dig!

Nationalpark Thy

Nationalpark Thy er Danmarks ældste nationalpark og er fyldt med spændende områder og vandreruter. Området giver både mulighed for at vandre i skove, på heder, i klitter samt på fortidens kridtøer - her er ruter for både nybegyndere og de rutinerede vandrere, som har lyst til at opleve Danmarks sidste vildmark. Læs mere om Nationalpark Thy.

Panoramaruten i Bramslev Bakker

I 2017 blev panoramaruten mellem Hobro og Bramslev Bakker indviet. Ruten er som den første i Danmark blevet certificeret som en Premium Vandrerute. For certificeringen står Deutsches Wanderinstitut, som har etableret Europas mest udbredte – og strengeste - kvalitetssystem for vandreruter. Kun de bedste ruter har mulighed for at passere dette nåleøje. Læs mere om Panoramaruten i Bramslev Bakker.

Vandreruten i Tranum/Fosdal

Den 13. maj 2018 blev vandreruten Tranum-Fosdal indviet. Vandreruten ligger ved Danmarks længste indlandsklit, Lien. Fra udsigtspunktet længst ude på kanten har du en skøn udsigt over Vesterhavet. Læs mere om tankestedet Fosdalen ved Tranum.

Vandring er det nye sort

En vandretur er lig med frihed. Du bestemmer selv tempo, længde, hvor og hvornår. Det kan fungere som fordybelse og ro uden dagligdagens stress og jag, eller som en udfordring af fysik og det at føle sit et med naturen. Også for børnene kan en vandretur blive spændende og give mulighed for megen herlig leg. Gør gerne turen ekstra hyggelig med bål og snobrødsbagning og en lille historiefortælling på én af de mange bålpladser. Se også de mange shelterpladser i Nordjylland og nordjyske vandrehjem.

Vil du vide mere om vandreture i Nordjylland, så læs mere på Dansk VandrelaugVandrekalenderenNaturguiden HimmerlandPilgrimsture i Nordjylland, Hærvejen og smutturen

Se en oversigt over Nordjyllands mange vandreruter:

Del denne side

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Udsigtspunkter i Nordjylland

Nordjyllands natur er helt fantastisk og det er svært at udpege det mest imponerende udsigtspunkt. Her findes masser af romantiske steder og tankesteder, hvor du kan nyde roen og stilheden. 

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.