Tvillingerne og Julemanden | VisitNordjylland

Tvillingerne og Julemanden

I år kan du se eller gense TV2's julekalender "Tvillingerne og Julemanden", der er efterfølgeren til julekalenderen "Ludvig og Julemanden".

Lige som forløberen "Ludvig og Julemanden" er "Tvillingerne og Julemanden" optaget i Nordjylland og blev første gang vist i 2013 på dansk TV. Igen vender den populære julemand Nicolas, spillet af den danske komiker Lars Hjortshøj, tilbage til Nordjylland, og i denne julekalender får julemanden hjælp af tvillingerne, Peter og Signe, i kampen mod den onde Dr. Schwartz, der er spillet af Nicolaj Kopernikus. Derudover er Camilla Bendixen endnu engang på rollelisten som julemandens kone. Læs mere om de medvirkende skuespillere, og deres roller her.

Lokationer i Nordjylland

I Tvillingerne og Julemanden udspiller en stor del af handlingen sig i Nordjylland - både helt mod nord i Hirtshals og Lønstrup, omkring Aalborg samt længere mod syd i Rebild. Læs mere om lokationerne herunder:

Aalborg og omegn

I familiejulekalenderen fra 2013 møder vi magikeren Dr. Schwartz, der i sit laboratorium udfører onde eksperimenter for at udrydde julen. Mange af instrumenterne i Dr. Schwartz laboratorium stammer fra et apotek, der under indspilningen af julekalenderen lå i det flotte renæssancehus Jens Bangs Stenhus i Aalborg centrum. Renæssancehuset er kendt for de flammede og mørkerøde mursten. Det er i dag muligt, at komme op under taget efter aftale med Aalborg Historiske Museum og opleve Apotekersamlingen. Det siges at der engang var en apoteker, der forstod sig på mørk magi, og derfor var apoteket fyldt med mange forunderlige samt sære miksturer og salver. Apotekersamlingen byder også på historier om tørret hjorte blod, theriak, heksemel, kongerøgelse og magisk jord.

Der blev også optaget scener i Aalborg, hvor mange genkendte Aalborg Zoo, da julemanden valgte at kravle ind i isbjørneanlægget ved et uheld. Tvillingerne og Julemanden blev optaget mange steder i Nordjylland. Boligen, som var tvillingernes hjem var den privatejede Klarupgaard i Klarup udenfor Aalborg, og krypten som tvillingerne lå på lur i under julekalenderen er optaget ved Aalborg Kloster, hvor det er muligt på guidede ture, at se krypten og selve kulissen fra Tvillingerne og Julemanden.

Hirtshals

Dertil spillede Hirtshals Fyr en stor rolle i julekalenderen, da den onde Dr. Schwartz boede i fyret sammen med sin assistent. Nogle af rekvisitter fra julekalenderen, der blev brugt under optagelserne ved Hirtshals Fyr, kan ses i Rebildcenteret, som ligger i Rebild i forbindelse med Thingbæk Kalkminer.

 

Rebild

Thingbæk Kalkminer lagde også lokalitet til optagelser af "Tvillingerne og Julemanden", hvor centrale episoder af julekalenderens historie foregik i de underjordiske kalkminer. I december måned er det muligt, at besøge kalkminerne, da der 2. søndag i advent afholdes lysfest med luciaoptog i Thingbæk Kalkminer, hvor det elektriske lys slukkes og 3.000 levende lys bliver tændt.

Lønstrup

Derudover blev der også optaget scener ved Dyregården & Ridecenteret hos Skallerup Seaside Resort. Dermed blev julekalenderen ligesom sin forløber, Ludvig og Julemanden, optaget med udgangspunkt i historiske og attraktive steder i Nordjylland. Se billeder af optagelserne på dyregården her

Ludvig og Julemanden

Forløberen til "Tvillingerne og Julemanden" handlede med udgangspunkt i Børglum Kloster, da drengen Ludvig flytter ind i Børglum Kloster med sin familie. På Børglum Kloster bliver Ludvig og julemanden Nicolas venner, som bliver starten på en rigtig julefortælling for hele familien. Se den spændende historie om klostret, der bl.a. er hjemsøgt af et ondt spøgelse ved navn Stygge Krumpen, som vil besætte Ludvigs far. 

Læs mere om Ludvig og Julemanden her

Del denne side

Ludvig og Julemanden

Ludvig og Julemanden

Læs mere om TV 2s julekalender, der foregår i Nordjylland på Børglum Kloster, hvor spøgelset "Stygge Krumpen" spænder ben for Nicholas´(julemanden) og Ludvigs søgen efter skatten.

Julemarked i Aalborg

Jul i Nordjylland

Julen byder på masser af spændende oplevelser i Nordjylland. Se oversigten over de hyggelige julemarkeder, find opskrifter på traditionelle, nordjyske juleretter og find nordjyske gavetips.

Julemarked i Aalborg

Julemarkeder i Nordjylland

Leder du efter et hyggeligt julemarked, mens du er i det nordjyske? Så se vores store oversigt over aktuelle og hyggelige julemarkeder her.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.