Toppen af danmark - Lysets land | VisitNordjylland
Toppen af Danmark i billeder

Toppen af Danmark

I Toppen af Danmark (Hjørring og Frederikshavn kommune) kan I lege og lære med børnene, hvad enten turen går til kilometerlange strande, kreative værksteder eller klodsede klumpfisk. I Toppen af Danmark er der bare flere solskinstimer, og derfor kaldes området også Lysets Land. Samtidig er der med 150 km hvide sandstrande rigeligt med plads til at nyde de mange solskinstimer. Her er naturen altid tæt på, og der masser af spændende aktiviteter og tilbud for hele familien. Nyd stemningen i strandbyerne eller tag på tur og oplev de mange kunsthåndværkere og den rå natur. Nyd den gode mad, få ro til af nyde hinanden og tid til at leve livet.

Hvordan foregik optagelserne til ”Ludvig og Julemanden”? Hvordan laver man de bedste bolcher? Og hvad skete der egentlig med den slave, der kom til Skagen for over 200 år siden?

Dette er bare tre af de spørgsmål, som du og dine børn kan få svar på fra en passioneret fortæller, der brænder for Den Gode Historie: et helt specielt koncept, der udfolder sig fra Løkken i vest over Sæby i øst til Skagens Gren i nord - tilsammen Toppen af Danmark. Her vil en engageret gruppe lokale indbyggere gøre historiske begivenheder, fantastiske fortællinger og eventyrlige egnsskrøner levende for både børn og voksne, så man hen over hele sommeren kan lære mere om området på en underholdende og medrivende måde. Men det er langt fra de eneste historier, som Toppen af Danmark kan levere.

Attraktioner og oplevelser

Hvad med dengang, I fik overtalt mor til at gå helt ud til den tredje revle i Løkken? Eller da I så en ægte palme på stranden i Frederikshavn? Eller hilse på den kameraglade klumpfisk og de søde sæler på Nordsøen Oceanarium?

Nordjyllands spids byder nemlig på masser af muligheder for, at hele familien kan have det sjovt, få overskud til hinanden, lege sammen og måske endda blive klogere. Turen kan fx starte et sted på den 150 km lange sandstrand, der slanger sig fra vestkystens hvide badehuse og store bølger hen over Grenen i Skagen, hvor to have mødes, til den milde og børnevenlige kyst ved Kattegat.

Løkken kan man gå direkte fra en våd badetur og ned til Action House, hvor otte bowlingbaner, lasergames og spillehaller venter. Ungerne kan dyste om strikes med de voksne, ramme hinanden med paintballs eller køre om kap på en af Danmarks absolut bedste, længste og hurtigste gokart-baner. En kort køretur mod nord langs kysten, og I kommer forbi Hirtshals, hvor Nordsøen Oceanarium byder på sæler, stimefisk og hajer i hele 4,5 mio. liter vand. Her er der ingen fare for, at forældrene sidder og venter, mens børnene leger, for på Nordeuropas største akvarium skal alle være med: far kan prøve den virtuelle fiskestang, mens mor styrer ekspeditionsskibet, og ungerne fisker efter krabber i det udendørs rørebassin, Krabbekysten.

Fik vi nævnt, at man også kan finde rav i Sæby, lære at male som Ancher og Krøyer på Skagens Museum i Skagen og besøge Julemandens værksted på Børglum Kloster? Så skulle der være nok gode historier til resten af året.

Overnatningsmuligheder - Bo i yderste klitrække

 

Når turen går hjemad, kan I standse bilen ved Skallerup Seaside Resort, der byder på topmoderne ferieboliger i den alleryderste klitrække ved Vesterhavet. Med kreative værksteder, legeland, vandland, bondegård, bowling og mange andre aktiviteter er det umuligt at kede sig, mens de voksne kan bruge en eftermiddag i det eksklusive romerske bad, Romulus, og slutte dagen med lækre retter tilberedt af lokale råvarer.

Se mere på www.toppenafdanmark.dk

Del denne side

Fiskepakhuse

Alle events i Toppen af Danmark

Skal ferien tilbringes i Lysets Land? Se hvad du kan vente af spændende begivenheder i Toppen af Danmark på dit næste besøg her.

Toppen af Danmark logo

Kontakt Toppen af Danmarks turistbureauer

Toppen af Danmark har turistbureauer i Frederikshavn, Hirtshals, Hjørring, Tversted, Løkken, Lønstrup, Skagen, Sindal og Sæby.

Toppen af Danmark

Besøg Toppen af Danmark

Læs mere om Toppen af Danmark - Lysets Land - og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.