Thy - Buldbjerg, Cold hawaii og mange andre naturoplevelser | VisitNordjylland

Thy

Thy er indbegrebet af vestkyst, vindblæst hår, høje bølger og naturoplevelser i verdensklasse - med Nationalpark Thy, det Nationale Testcenter for Store Vindmøller, Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg og ikke mindst Cold Hawaii - Nordeuropas surf paradis, er Thy ikke til at komme udenom.

I Thy mærker man overalt historiens vingesus, og når du står på en af de utallige fredede gravhøje, står du bogstaveligt talt "på skuldrene" af vores forfædre. Du kommer helt tæt på naturen, og her er masser af smukke muligheder for at se det bedste af Nordjyllands fugleliv, være aktiv i Cold Hawaii eller gå på opdagelse i bunkers fra 2. verdenskrig.

 

Attraktioner og oplevelser

For naturelskere er Thy er rent paradis. I Danmarks allerførste nationalpark, Nationalpark Thy, kan du opleve den storslåede nordjyske natur, som gennem lange perioder med sandfygning, har skabt et helt unikt landskab. Oplev nationalparken enten på gåben, cykel eller hesteryg – måske med en guide på safari – hvor du kan være heldig at se krondyr.

Er du mere til fugle, er Bulbjerg fuglefjeld et klart must. På Danmarks eneste limstensklippe, kan du foruden en fantastisk udsigt over Vesterhavet opleve mange forskellige fuglearter, der har bosat sig på limstensklippen. Også Vejlerne, Nordeuropas største fuglereservat, er et besøg værd, hvor du i fugletårnene kan opleve alverdens fugleliv.

I surferparadiset Cold Hawaii i Klitmøller går bølgerne højt og giver de optimale betingelser for surfing. Har du ikke selv mod på at deltage, er der ofte stævner og arrangementer.

COPENCOLD HAWAII: den 1.-10 september 2017 blev der for første gang i Europa afholdt VM i SUP og Paddleboard 2017 i København og Cold Hawaii. Bølgekonkurrencerne blev afviklet i Vorupør.

Derudover finder du også Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild, Thy Cablepark nær Thisted for vandhunde, Nordsø Akvariet i Vorupør og MuseumsCenter Hanstholm, Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.

Thy er også fyldt med hyggelige byer fuld af vestjysk stemning. Besøg Thys hovedstad Thisted, feriebyen HurupHanstholm på Danmarks skulder, surfernes Cold Hawaii i kystbyerne KlitmøllerNr. VorupørStenbjerg og Agger.

Spisesteder

Skal du til Thy, kan vi anbefale Det gamle Røgeri i Thisted samt Stenbjerg Kro, som begge kombinerer lokale delikatesser med gode traditioner.

Ellers kan du se alle spisesteder i Thy her.

Overnatningsmuligheder

Hvad enten du leder efter hotel, kro, campingplads eller sommerhus, har Thy det hele.

Læs mere om overnatningsmulighederne her.

Kontakt VisitThy

Thy Turistbureau
Store Torv 6
7700 Thisted
Email: info@thy.dk
Tlf: +45 97 92 19 00

Læs mere: www.visitthy.dk

Del denne side

Surfer i Thy

Besøg VisitThy

Læs mere om Thy og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Nationalpark Thy

Nord for det du kender - i Thy - findes den smukkeste Nationalpark, som byder på både kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer. Det vil du ikke gå glip af.

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Fiskekuttere

Alle events i Thy

Skal ferien tilbringes i Thy? Se hvad du kan vente af spændende begivenheder i Thy på dit næste besøg her.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.