Thisted - Ligger smukt ved Limfjorden og tæt på Nationalpark Thy | VisitNordjylland

Thisted i Thy

Thisted

Thisted er en spændende og dynamisk handelsby, der ligger smukt ved Limfjorden og tæt på Danmarks nationalpark i Thy.

Den gamle købstad ligger helt ud til Limfjorden, og har en lang tradition med lokale smagsoplevelser. Thisted er hjemsted for det lokale Thisted Bryghus, der 3 år i træk (2015-17) er kåret som "Årets Danske Bryggeri" af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster. Byen byder på mange lokale specialiteter, bl.a is og bolsjer, der fremstilles på gammeldags manér.

Aktiviteter og oplevelser

I centrum af Thisted kan du gå på opdagelse i de hyggelige gader, og se nærmere på byens smukke og gamle rådhus, der i dag er fredet. Ikke langt fra det gamle rådhus pryder en bronzestatue af en hane bybilledet, og tæt ved lystbådehavnen skuer statuen af Thisted-pigen ud over vandet. Du kan i løbet af året komme på rundvisning på Thisted Bryghus, hvor det er muligt at få fortællinger om bryggeriets historie.

I bymidten ligger anlægget Christiansgave fra 1821, hvor der er et friluftsteater, som bruges til forskellige forestillinger. I tilknytning til Christiansgave finder du Thisted Lilleby, som er et kulturhistorisk minde af Thisted bymidte anno 1950.

Er du mere til naturskønne områder, så er Nationalpark Thy, beliggende tæt ved Thisted, et besøg værd. Her er det muligt at tage på vandretur, og nyde de mange dyreoplevelser nationalparken tilbyder.

Se alle aktiviteter og attraktioner i Thisted

Begivenheder - Det sker i Thisted

Slutningen af september byder på den årlige internationale fotofestival i Thy. Her vil det være muligt at opleve nogle af Europas bedste fotografer.

”Thisted By Night” er en farvestrålende begivenhed i maj med aktiviteter, natåbne butikker, alskens guf til ganen og et stort afsluttende festfyrværkeri.

I løbet af sommeren danner Store Torv rammen om en livlig torvehandel hver fredag og lørdag. Hvert år bliver der i uge 37 afholdt Limfjorden Rundt, som kommer forbi Thisted, hvor der foregår masser af aktivitet i bybilledet.

Se alle events i Thisted

Spisesteder

Thisted byder på et væld af spisesteder, hvad enten det skal være summende cafeer, lystige kroer eller skønne restauranter.

Se alle spisesteder i Thisted

Overnatning

I Thisted er der rige muligheder for overnatning i såvel badehotel, feriehytte eller på campingpladser.

Se alle overnatningsmuligheder i Thisted

Få mere inspiration til ferien i Thisted: www.visitthy.dk

Kontakt det lokale turistbureau

Thy Turistbureau, Store Torv 4, 7700 Thisted
Email: info@thy.dk
Tlf: +45 97 92 19 00

Del denne side

Thy

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Nationalpark Thy

Nord for det du kender - i Thy - findes den smukkeste Nationalpark, som byder på både kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer. Det vil du ikke gå glip af.

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.