Surfing i Nordjylland | VisitNordjylland

Surfing i Nordjylland

Surfing i Nordjylland

I Nordjylland er der rig mulighed for, at prøve kræfter med surfing og mulighederne er store - uanset om du er nybegynder eller en rutineret surfer. 

Vil du gerne prøve kræfter med surfing og er du nybegynder, er der tre skoler hvor der er mulighed for privatundervisning og holdundervisning.  Ved Cold Hawaii i Thy kan du lære at surfe eller leje udstyr til en tur ud i bølgerne ved Westwind KlitmøllerCold Hawaii Surfcamp. I Løkken ligger North Shore Surf, der også tilbyder leje af udstyr og surfkurser hele sommeren for både store og små. North Shore Surf har også kurser for Skallerup Seaside Resort.

Cold Hawaii

Kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord langs Nationalpark Thy ved Vesterhavet er kendt som Cold Hawaii - Nordeuropas surfparadis, hvor der er over 20 gode surfspots omkring Klitmøller og Vorupør. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii.

Er du stødt på forkortelsen SUP og ikke ved hvad det betyder? Og er du generelt i tvivl om, de forskellige vandsports? Så læs mere herunder:

Surfing

Vandsporten surfing foregår ved at surferen står på et bræt og "rider" på forreste del af bølgerne. Surfbrættet er normalt 2-3 meter langt. Surferen styrer brættet med sin kropsvægt og padler ud til det sted hvor bølgerne står højest. Når surferen er nået herud, vendes ryggen til for at få bevægelse. Når bølgen er stor nok, kan surferen rejse sig op og surfe på bølgen. Så kan du svømme og er en rigtig vandhund, kan du sagtens lære at surfe - uanset din alder. Det er relativt nemt at lære og er rigtig sjovt. Det kræver bare lidt balance, tålmodighed og viljestyrke!

SUP (Stand Up Paddle)

Stand Up Paddle som på dansk kan oversættes til: at stå på bræt og padle. Har du et board, pagaj og en redningsvest, så er det bare at komme i gang. Det går nemlig i al sin enkelthed ud på, at du padler frem, imens du står oprejst på dit SUP board. Så har du god balance og kontrol, så er det bare at komme afsted. Dette er en sjov sportsgren, som alle aldre kan lære. 

Kitesurfing

Kitesurfing er en lidt mere ekstrem vandsport. Det er en kombination af wakeboard, windsurfing og paragliding. Kitesurferen udnytter vindens kraft i form af en stor drage, som gør at surferen sejler på vandet, på et board der minder om et lille surfboard. Alle aldre kan lære at kitesurfe. Start ud i en mild vind og lavt vand i et lukket område eller en bugt på grund af sikkerhed. Kendskab til vandsport er en god ting for begyndere - men ikke nødvendigt. Kitesurfing tager normalt ikke længere tid at lære, end andre surf sportsgrene. 

Windsurfing

Windsurfing kombinere elementer fra surfing og sejlads, hvilket betyder at surferen står på et surfbræt med sejl. Windsurfing kan både foregå i havet, fjorden og søer. Er du begynder, skal du starte på lavt vand i "lukket" områder for at være på den sikre side. Alle aldre kan lære at windsurfe, især i let vind.  

Udover Cold Hawaii byder Nordjylland også generelt på glimrende surf muligheder, både langs vestkysten og i området omkring Limfjorden.

Events året rundt

At vejr og temperatur blot er en ekstra udfordring for surfere er vikingen Casper Steinfath det levende eksempel på, da han i marts 2018 satte verdensrekord ved at padle over Skagerak, fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand i Norge. Han tilbagelagde 137 km på 18 timer 26 minutter. Casper Steinfath er både dobbelt regerende Europa- og verdensmester i SUP (stand up paddling). Han var selvfølgelig også med, da der for første gang i Europa blev afholdt VM i SUP og Paddleboard i København og Vorupør - CopenCold Hawaii i 2017. Fra 2010 til 2016 blev der årligt afholdt PWA World Cup i Cold Hawaii.

Bliv klogere på surfing i Nordjylland herunder:

Del denne side

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Vesterhavet i Nordjylland

Tag på ferie ved Vesterhavet og oplev det brusende hav ved nogle af Danmarks bedste strande og hyggeligste badebyer. Her er aktiviteter og attraktioner for store og små.

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Nationalpark Thy

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Løkken

Den klassiske badeby ved Vesterhavet har en dejlig badestrand med de kendte hvide badehuse. Løkken byder også på muligheden for at prøve kræfter med surfing ved den dejlige vestkyst.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.