Surfing i Nordjylland | VisitNordjylland

Surfing i Nordjylland

I Nordjylland er der rig mulighed for, at prøve kræfter med surfing for her er mulighederne mange - uanset om du er nybegynder eller en rutineret surfer. 

Lad de smukke bølger forføre dig og hjælpe dig og dit board ud på havet, hvis du tør give slip på alle bekymringer. I Nordjylland er der tre skoler, hvor det er muligt at få privat- og holdundervisning. Ved Cold Hawaii i Thy kan du lære at surfe eller leje udstyr til en tur ud i bølgerne ved Westwind KlitmøllerCold Hawaii Surfcamp. I Løkken ligger North Shore Surf, der tilbyder leje af udstyr og surfkurser hele sommeren for både store og små. North Shore Surf har også kurser for Skallerup Seaside Resort.

Cold Hawaii

Kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord langs Nationalpark Thy ved Vesterhavet er kendt som Cold Hawaii - Nordeuropas surferparadis, hvor der er over 20 gode surfspots omkring Klitmøller og Vorupør. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii.

Surfing

Vandsporten surfing foregår ved, at surferen står på et bræt og "rider" på forreste del af bølgerne. Surfbrættet er normalt 2-3 meter langt. Surferen padler ud til det sted, hvor bølgerne står højest og styrer brættet med sin kropsvægt. Når surferen er nået langt ud på vandet, vendes ryggen til for at få bevægelse. Når bølgen er stor nok, kan surferen rejse sig op og surfe på bølgen. Så hvis du kan svømme, og er en rigtig vandhund, kan du sagtens lære at surfe - uanset din alder. Det er relativt nemt at lære og rigtig sjovt. Det kræver bare lidt balance, tålmodighed og viljestyrke!

SUP (Stand Up Paddle)

Ved Stand Up Paddle har du et board, en pagaj og en redningsvest, og så er det bare at komme i gang. Det går nemlig i al sin enkelthed ud på, at du padler frem, imens du står oprejst på dit SUP board. Så har du god balance og kontrol, er det bare at komme afsted. Dette er en sjov sportsgren, som alle aldre kan lære. 

Kitesurfing

Kitesurfing er en lidt mere ekstrem vandsport. Det er en kombination af wakeboard, windsurfing og paragliding. Kitesurferen udnytter vindens kraft i form af en stor drage, som gør at surferen sejler på vandet, på et board der minder om et lille surfboard. Alle aldre kan også lære at kitesurfe, men det er en god ide at starte ud i en mild vind og lavt vand i et lukket område eller en bugt for sikkerhedens skyld. Kitesurfing tager normalt ikke længere tid at lære, end andre surf sportsgrene. 

Windsurfing

Windsurfing kombinerer elementer fra surfing og sejlads, hvilket betyder at surferen står på et surfbræt med sejl. Windsurfing kan både foregå på havet, fjorden og søen. Er du begynder, skal du starte på lavt vand i et "lukket" område for at være på den sikre side. Alle aldre kan lære at windsurfe, især i let vind. Udover Cold Hawaii byder Nordjylland også generelt på glimrende surf muligheder, både langs vestkysten og i området omkring Limfjorden.

Events året rundt

Vejret og temperaturerne er blot en ekstra udfordring for surfere, det er vikingen Casper Steinfath etlevende eksempel på, da han i marts 2018 satte verdensrekord ved at padle over Skagerak, fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand i Norge. Han tilbagelagde 137 km på 18 timer 26 minutter. Casper Steinfath er både dobbelt regerende Europa- og verdensmester i SUP (stand up paddling). Han var selvfølgelig også med, da der for første gang i Europa blev afholdt VM i SUP og Paddleboard i København og Vorupør - CopenCold Hawaii i 2017. Fra 2010 til 2016 blev der årligt afholdt PWA World Cup i Cold Hawaii.

Bliv klogere på surfing i Nordjylland herunder:

Del denne side

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Vesterhavet i Nordjylland

Oplev det brusende hav ved nogle af Danmarks bedste strande og hyggeligste badebyer

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Nationalpark Thy

Nord for det du kender - i Thy - findes den smukkeste Nationalpark, som byder på både kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer. Det vil du ikke gå glip af.

Løkken

Den klassiske badeby ved Vesterhavet har en dejlig badestrand med de kendte hvide badehuse. Løkken byder også på muligheden for at prøve kræfter med surfing ved den dejlige vestkyst.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.