Strande på østkysten - Badestrande med lavt roligt vand | VisitNordjylland

Strande på østkysten

Langs Nordjyllands østlige kyst finder du ikke bare idylske badebyer, du kan også være så heldig at finde din helt egen bade-ø. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med masser af bad og leg i vandkanten.

Forholdene i Kattegat adskiller sig meget fra forholdene i Vesterhavet. Vesterhavets vind er vild og bølgerne står højt, men på strandene ved Kattegat er der oftest læ og lavvande. Når det kommer til badning er østkysten den blide og børnevenlige kyst, men det betyder på ingen måde, at her er kedeligt! Der skylles konstant sand og ler ind mod kysten, hvilket skaber små øer lige ude for strandene. Afhængigt af tidevand og vind dukker øerne frem for senere at forsvinde igen - så hvis du er heldig, kan du erobre en privat bade-ø for en dag. Se oversigten over blå og hvide flag ved de Nordjyske badestrande.

Hvis badeferien skal være eksotisk-inspireret, så overvej Frederikshavn. Her finder du nemlig Danmarks eneste palmestrand. Hver sommer plantes 100 palmer fra Kina og De Kanariske Øer langs stranden. Derudover har stranden også faste livreddere samt beachvolley- og strandfodboldbaner.

Sæby byder også på en lidt anderledes strandoplevelse, her kan du nemlig gå langs den to kilometer lange strandpromenade. Her er også rig mulighed for at udforske, hvad havet skyller op - du kan bl.a. finde rødkonkylier, knivmuslinger, tårnsnegle og når sydøstenvinden har lagt sig er det også muligt at finde rav. 

Østkysten er indbegrebet af børnevenlige badestrande, bølgerne er rolige, vandet er lavt og der er læ.

Del denne side

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Bad og leg i vandkanten

Nordjylland er fuld af strande, skabt til badning og leg i vandkanten. Oplev Vesterhavets brusende hav, østkystens børnevenlige strande eller Limfjorden og Mariager Fjords rolige vand.

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Badeferie

En badeferie nord for det du kender giver mulighed for at koble af og få ladet batterierne op. Det giver en helt unik mulighed for at gå lange ture på stranden og hoppe i vandet.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.