Strande på østkysten | VisitNordjylland

Strande på østkysten i Nordjylland

Strande på østkysten

Langs Nordjyllands østlige kyst finder du ikke bare idylske badebyer, du kan også være så heldig at finde din helt egen bade-ø. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med masser af bad og leg i vandkanten.

Forholdene i Kattegat adskiller sig meget fra forholdene i Vesterhavet. Vesterhavets vind er vild og bølgerne står højt, men på strandene ved Kattegat er der oftest læ og lavvande. Når det kommer til badning er østkysten den blide og børnevenlige kyst, men det betyder på ingen måde, at her er kedeligt! Der skylles konstant sand og ler ind mod kysten, hvilket skaber små øer lige ude for strandene. Afhængigt af tidevand og vind dukker øerne frem for senere at forsvinde igen - så hvis du er heldig, kan du erobre en privat bade-ø for en dag. Se oversigten over blå og hvide flag ved de Nordjyske strande.

Hvis badeferien skal være eksotisk-inspireret, så overvej Frederikshavn. Her finder du nemlig Danmarks eneste palmestrand. Hver sommer plantes 100 palmer fra Kina og De Kanariske Øer langs stranden. Derudover har stranden også faste livreddere samt beachvolley- og strandfodboldbaner.

Sæby byder også på en lidt anderledes strandoplevelse, her kan du nemlig gå langs den to kilometer lange strandpromenade. Her er også rig mulighed for at udforske, hvad havet skyller op - du kan bl.a. finde rødkonkylier, knivmuslinger, tårnsnegle og når sydøstenvinden har lagt sig er det også muligt at finde rav. 

Østkysten er indbegrebet af børnevenlige strande, bølgerne er rolige, vandet er lavt og der er læ.

Den officielle badesæson løber fra 1. juni til 1. september, men kan forlænges frem til 15. september.

Del denne side

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande, Limfjordens og Mariager Fjords rolige vand og de mange naturoplevelser - skov, moser og klitplantager.

Bad og leg i vandkanten

Nordjylland er fuld af strande, der er skabte til badning og leg i vandkanten. Oplev Vesterhavets brusende hav, østkystens børnevenlige strande eller Limfjorden og Mariager Fjords rolige vand.

Aalborg

Oplev Aalborg - Nordjyllands hovedstad - en levende og hyggelig storby

Badeferie

En badeferie i Nordjylland skaber de perfekte rammer til at kunne koble af og få ladet batterierne op igen. Det giver en helt unik mulighed for at gå lange ture på stranden, hoppe i vandet.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.