Løgstør Muslingefestival | VisitNordjylland

Løgstør Muslingefestival

Duft, smag og oplev Løgstør Havn, når den igen i år danner rammen om årets Muslingefestival fra d. 13.-15. juli 2018 - se programmet her. Muslingefestivalen inviterer til tre festlige, kulturelle og muslingefyldte dage, hvor gastronomi, kunst og musik er i centrum – også i børnehøjde.

Et af omdrejningspunkterne ved Løgstør Muslingefestival er naturligvis muslinger, og her er der igen i år masser af gode smagsoplevelser at hente. Fredag aften kulminerer i den velkendte Spis-muslinger-aften, hvor 1 ton muslinger dampes, og hvor du for kun et symbolsk beløb kan spise alle de muslinger, din mave kan rumme eller i hvert fald, indtil gryderne er tomme.

Havnen danner hele weekenden rammen om det hyggelige marked, hvor de opstillede boder byder på lokalt kunsthåndværk, og hvor der er mulighed for at smage og købe fødevarer med hjem.

Spis og vær glad

Hele weekenden er det muligt at tage del i de gastronomiske oplevelser. Både fredag, lørdag og søndag tænder Løgstørs Muslingelav midt på dagen op i bålene og damper muslinger. Fredag aften tilbereder Muslingebyens Mobile Kogelaug traditionen tro ca. 1 ton lækre muslinger, mens det lørdag og søndag er Løgstør Muslingelav, der serverer muslinger. Kreativiteten kender ingen grænser hos de gæve muslingefolk, og de sidste år er bl.a. muslingedog’en, muslingeburgeren, muslingefrikadeller og muslingetarteletter opstået. 

Byens mange restauranter byder ligeledes indenfor til lækre oplevelser. Se dem alle på www.muslingebyen.dk.

Aktiviteter for alle småmuslinger

Muslingefestivalen byder på aktiviteter for alle størrelser. Tag børnene med, når biologerne fortæller og viser fjordens rige dyreliv eller med hen i børnemaleværkstedet i Kulturladen, hvor kreativiteten ingen grænser har. Kong Neptuns yndige kone Salacia har også i år sørget for at lave en spændende rejse for børnene. Gøgleren Tommy Trifolikom gæster festivalen 3 gange om dagen, og også Limfjordsmuseets formidlere står klar til at vise livet i Limfjorden. Børnene kan også gå på skattejagt i den kæmpestore sandkasse og efter krabber i fjorden. Er vejret til det, er det også oplagt at bade fra havnetrappen.

Handel på havnen og i byen

Under festivalen er der også masser af kunsthåndværkere, kunstnere og fødevareproducenter i de små boder på havnen. Byens butikker udsalg torsdag den 12. juli, og søndag den 15. juli holder butikkerne ovenikøbet åbent fra kl. 11-15 og laver spændende aktiviteter til ”Børnenes Dag”.

Muslingebyen – aktiviteter hele sommeren

I Muslingebyen er der aktiviteter hele sommeren for store og små.

Se meget mere på www.muslingebyen.dk

Del denne side

Fødevarefestivaler

Nordjylland vrimler med masser af helt fantastiske fødevarefestivaler, som har de lækre nordjyske fødevarer i centrum. Se årets nordjyske smagedage her.

Løgstør

Oplev hyggelig, maritim feriestemning i "Muslingebyen Løgstør" - nyd musik i særklasse til Kanaljazz og Løgstør Open Air eller spis jer mætte i lækre muslinger til muslingehøstfest og muslingefestival.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.