Læsø Jomfruhummerfestival | VisitNordjylland
Anretning med jomfruhummer

Læsø Jomfruhummerfestival

Læsø Jomfruhummerfestival er en kokkekonkurrence, der hvert år siden 2004 tiltrækker nogle af de bedste kokke fra ind- og udland til en dyst i gastronomisk madkunst med Læsøs jomfruhummer som hovedingrediens. Publikum har mulighed for at komme helt tæt på kokkene, mens de folder sig ud, og heldigvis er der rig mulighed for at få smagt på jomfruhummeren.

Jomfruhummeren er blot en af Læsøs delikatesser og det er ikke kun i havet omkring Læsø, vi finder de fantastiske ingredienser, som indgår i konkurrencen om ”Den Gyldne Jomfruhummerklo”, der finder sted på Læsø lørdag den 5. august 2017. For selvsagt er jomfruhummeren fra Læsø hovedingrediensen i de professionelle kokkes tryllerier. Også andre lækre lokale råvarer som salt, lam, grøntsager, krydderurter, honning, hyben samt alt godt fra havet er en vigtig bestanddel i Læsø Jomfruhummerfestival, der startede i 2004 og blot har vokset sig større og større siden da.

Sidste års vinder blev Mathilde Blixt, der vandt den Gyldne Jomfruhummerklo ved at servere jomfruhummeren i en rød rose sammen med rødbeder, hybenroser, kirsebær og tatar på oksekød.

Se mere på:
www.jomfruhummerfestival.dk

Læs også mere om Læsø her

Del denne side

Muslinger på havnen i Nykøbing Mors

Nordjylland er fuld af SmageDage

Her finder du lokale smagsoplevelser, f.eks. fødevarefestivaler, restauranter og nordjyske specialiteter, hvor du kan smage på Nordjylland.

Skaldyrsfestival Mors

Skaldyrsfestival Mors

2. - 4. juni 2017
Ved Skaldyrfestival Mors finder du skaldyr i lange baner og kan rigtig smage Limfjordens naturlige delikatesser.

Muslingefestival

Løgstør Muslingefestival

7. - 9. juli 2017
Oplev Muslingefestivalen i Løgstør - tre festlige, kulturelle og muslingefyldte dage, hvor gastronomi, kunst og musik er i centrum.

Udskæring af fisk

Hirtshals Fiskefestival

3. - 5. august 2017
Kom til tre spændende og lærerige dage om fisk og fiskeri på Hirtshals Fiskefestival.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.