Hirtshals Fiskefestival | VisitNordjylland
Hirtshals Fiskefestival i billeder

Hirtshals Fiskefestival

Tre spændende og lærerige dage om fisk og fiskeri venter til Hirtshals Fiskefestival 2017 -  3. - 5. august. Hirtshals står på den anden ende for at byde gæster velkommen til byen og havnen.

Herunder finder du et lille udvalg af nogle af de mange og spændende aktiviteter.

Se det store program og mange flere oplevelser på www.hirtshalsfiskefestival.dk

Local Cooking, kokkekonkurrencen med lokale råvarer i højsædet, løber også af stablen under festivalen. Denne gang er hovedingrediensen kuller, og du kan læse mere om konceptet her.

ÅRETS SILD OG ÅRETS BJESK

”Årets Sild” og ”Årets Bjesk” går hånd i hånd. ”Årets Sild” er en hyldest til silden som en unik spise og dermed en hyldest til naturen, havet og Hirtshals. På den måde er ”Årets Sild” karakteriseret ved at være den sild og den begivenhed, der både fastholder traditionen i den gammeldags modnede sild og til enhver tid afsøger muligheder i fornyelsen af nye smagsmuligheder. Anders Holm fra Villa Vest blev sidste år kåret som vinder i et stærkt felt bestående af restauranter fra flere steder i Jylland, og i år sidder et kompetent dommerpanel klar til at kåre en ny vinder af konkurrencen. Konkurrencens deltagere tæller i år Lilleheden i Hirtshals, Musikkens Spisehus og Mortens Kro i Aalborg, Kähler Spisesalon i Århus samt københavnske Restaurant Palægade og Øl & Brød.

Under kåringen kan man også smage ”Årets Bjesk 2016”, som blev kåret under Hirtshals Fiskefestival 2015, produceret i samarbejde med Hirtshals Museum og Arcus. 

”Årets Sild” produceres i dag af Kattegat Seafood i Hirtshals. Produktionen kombinerer det traditionelle håndværk og den moderne produktion, så forbrugeren for et unikt produkt, der opfylder alle krav til fødevarer. En gammeldags modnet, marineret sild tager tid at fremstille.

”Årets Sild 2016” bliver kåret den 10. april 2016 på Nordsøen Oceanarium, mens ”Årets Bjesk 2017” kåres under Hirtshals Fiskefestival.

Nyt fra festivalen

Hirtshals Fiskefestival

Del denne side

Muslinger på havnen i Nykøbing Mors

Nordjylland er fuld af SmageDage

Her finder du lokale smagsoplevelser, f.eks. fødevarefestivaler, restauranter og nordjyske specialiteter, hvor du kan smage på Nordjylland.

Skaldyrsfestival Mors

Skaldyrsfestival Mors

2. - 4. juni 2017
Ved Skaldyrfestival Mors finder du skaldyr i lange baner og kan rigtig smage Limfjordens naturlige delikatesser.

Muslingefestival

Løgstør Muslingefestival

7. - 9. juli 2017
Oplev Muslingefestivalen i Løgstør - tre festlige, kulturelle og muslingefyldte dage, hvor gastronomi, kunst og musik er i centrum.

Hummerspisning

Læsø Jomfruhummerfestival

Lørdag den 5. august 2017
Kom til Jomfruhummerfestival på Nordjyllands solskinsø Læsø og smag på én af Nordjyllands og Læsøs lækre delikatesser.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.