Dronninglund slot i Nordjylland | VisitNordjylland
Dronninglund Slot

Dronninglund Slot

Det smukke hvide slot, der ligger i skønne omgivelser i det østlige Vendsyssel, er en helt uforglemmelig oplevelse – især hvis man overvejer et miniophold ud over det sædvanlige. Man bør ikke gå glip af dette fantastiske slot, som er blevet overdådigt indrettet i en stil, der passer med stedets lange – og royale – historie.

I dag er Dronninglund Slot et smukt og moderne hotel og kursuscenter, som også har sin egen restaurant med udsigt ud over slotsparken.

Dronninglund Slot er i tre etager, hvor man i stueetagen finder Slotskælderen, restauranten og Pejsestuen. På 1. salen forefindes Den Blå Sal, to spisestuer og to tårnværelser og 2. salen har slottets største spisestue og et tilhørende tårnværelse – alle steder perfekte til større arrangementer.

Den Blå Sal

Historie

Dronninglund slot var oprindeligt et nonnekloster, idet Benediktinerne omkring år 1100 oprettede Hundlund Kloster, som det hed dengang. Over tid blev klostret både meget anset og rigt og ejede over 100 gårde, som det blev tildelt af Dronning Margrethe den Første.

Da Hundslund Kloster under reformationen kom til at tilhøre kronen, blev stedet efterfølgende givet til flere kendte lensmænd. I 1690 overtog Christian den V’s dronning, Charlotte Amalie, godset og gav det dets nuværende navn, Dronninglund. Siden blev Dronninglund givet videre til andre i kongeslægten, grever og konsuler, hvor flere restaurerede og tilføjede mere til Dronninglund såsom haven.

Kontakt

Dronninglund Slot
Slotsgade 8
9330 Dronninglund
Tlf.: +45 98 84 33 00
www.dronninglund-slot.dk

Del denne side

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.