Slotte og herregårde i Nordjylland | VisitNordjylland
Gå på opdagelse i den nordjyske historie

Slotte og herregårde

Gå på opdagelse i den nordjyske historie

Slotte og herregårde i Nordjylland

Gå på opdagelse i de nordjyske slotte og herregårde, og kom tæt på den nordjyske historie igennem fortællinger, hygge og måske et godt nordjysk gys!

De nordjyske slotte og herregårde giver (delvis) offentlig adgang til at besøge de gamle sale, fangekældre og slotsparker, der giver historiske oplevelser og hyggelige stunder. Især i juleperioden er der mulighed for julehygge, når slottene og herregårdene i Nordjylland invitere til juledage. Du kan tage på julemarked hos Voergaard Slot, hvor du kan opleve overdådige blomsterdekorationer eller tage en tur til julemarked på Sæbygaard Slot eller Nørlund Slot. Der er også god mulighed for at opleve julemarkeder på bl.a. Herregården Hessel og Herregården Bratskov i julehøjtiden. 

Se flere julemarkeder her

Nordjyllands slotte og herregårde er et besøg værd året rundt, hvor du kan gå på opdagelse i de velbevarede og elegante bygningsværker med en elegant indretning, som giver et dybere indblik i historien. Netop historie og fortællinger er der mange af, hvor især fortællingen om den gamle godsejer Ingeborg Skeel på Voergaard Slot i Brønderslev kan give et rigtigt gys. Ingeborg Skeels utallige misgerninger gjorde at hun ikke fandt ro i døden – derfor hjemsøger hun stadig slottet til denne dag. På grund af de talrige beretninger om overnaturlige hændelser på slottet, er Ingeborg Skeel i dag Danmarks mest populære spøgelse.

Tag med på en rejse gennem Nordjyllands historie med udvalgte slotte og herregårde, der byder på masser af historie ligesom de nordjyske klostre og kirker gør.

Del denne side

Klostre og kirker i Nordjylland

Gå på opdagelse i Nordjylland historie på de historiske klostre og kirker, hvor et stort antal af dem er bevarede stort set som de var bygget i sin tid. 

Julemarked i Aalborg

Julemarkeder i Nordjylland

Leder du efter et hyggeligt julemarked, mens du er i det nordjyske? Så se vores store oversigt over aktuelle og hyggelige julemarkeder her.

Julemarked i Aalborg

Jul i Nordjylland

Julen byder på masser af spændende oplevelser i Nordjylland. Se oversigten over de hyggelige julemarkeder, find opskrifter på traditionelle, nordjyske juleretter og find nordjyske gavetips.

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af spor fra vikingetiden. Her er masser af vikingemarkeder og seværdigheder som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Sebbersund og Lindholm Høje.

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Historiske bydele i Nordjylland

Nordjyllands hyggelige byer byder på alt fra historiske bydele til moderne arkitektoniske perler. Se 10 bud på historiske bydele i Nordjylland, der er værd at udforske.

Udsigtspunkter i Nordjylland

Nordjyllands natur er helt fantastisk og det er svært at udpege det mest imponerende udsigtspunkt. Her findes masser af romantiske steder og tankesteder, hvor du kan nyde roen og stilheden. 

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.