Slotte og herregårde i Nordjylland | VisitNordjylland
Gå på opdagelse i den nordjyske historie

Slotte og herregårde

Gå på opdagelse i den nordjyske historie

Slotte og herregårde i Nordjylland

Vi har samlet nogle af de bedste nordjyske slotte og herregårde, så du rigtig kan gå på opdagelse i den nordjyske historie - og måske opleve et godt nordjysk gys!

De mange af de nordjyske slotte og herregårde byder på et kig tilbage i historien. Her kan du gå på opdagelse i de velbevarede, elegante bygningsværker – Herregården Hessel og Voergaard Slot står endda med originale møbler, der er flere hundrede år gamle.

Oplev historien på første hånd på tur gennem de gamle sale, fangekældre og slotsparker. Der er (delvis) offentlig adgang til mange af de slotte og gårde, som har overlevet tidens tand. Især til de årlige middelalder- og juledage bydes der på historiske oplevelser og hygge i højeste klasse.

Det er uklart præcis hvornår mange af bygningsværkerne er opført, men det estimeres ud fra hvornår de først nævnes i breve, kort og andre gamle dokumenter, at mange er opført i slutningen af middelalderen. Gennem tiderne har ejerskabet over bygningerne skiftet mellem flere adelsslægter, kongehuset har også i perioder ejet mange af disse – det betyder dog ikke nødvendigvis, at de kongelige selv har boet her.

Livet var på et slot eller herregård er dog ikke let – i hvert fald ikke, hvis man ikke var ejeren selv. På Voergaard Slot i Brønderslev led slottets arkitekt bl.a. en ganske grusom skæbne, han blev efter sigende druknet i voldgraven af godsejeren Ingeborg Skeel for at sikre, at han aldrig ville bygge et slot som Voergaard igen. Ingeborgs utallige misgerninger gjorde at hun ikke fandt ro i døden – derfor hjemsøger hun stadig slottet til denne dag. På grund af de talrige beretninger om overnaturlige hændelser på slottet, er Ingeborg i dag Danmarks mest populære spøgelse.

Kokkedal slot og Store Restrup Herregaard kan du i dag opleve den elegante indretning og overnatte i et værelse, der efterlader dig med et dybere indblik i hotellernes interessante historie. De beundringsværdige omgivelser er også perfekte til bryllup, fest og andre begivenheder.

Tag med på en rejse gennem historien med vores udvalgte slotte og herregårde.

Del denne side

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af spor fra vikingetiden. Her er masser af vikingemarkeder og seværdigheder som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Sebbersund og Lindholm Høje.

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Klostre og kirker i Nordjylland

Gå på opdagelse i Nordjylland historie på de historiske klostre og kirker, hvor et stort antal af dem er bevarede stort set som de var bygget i sin tid. 

Historiske bydele i Nordjylland

Nordjyllands hyggelige byer byder på alt fra gamle og historiske bydele til moderne arkitektoniske perler. Hele året rundt er det muligt at tage på byvandringer i Skagen, og høre historien om Skagensmalerne.

Udsigtspunkter i Nordjylland

Nordjyllands natur er helt fantastisk og det er svært at udpege det mest imponerende udsigtspunkt. Her findes masser af romantiske steder og tankesteder, hvor du kan nyde roen og stilheden. 

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.