Skagen, Frederikshavn og Sæby | VisitNordjylland
Billeder fra Skagen, Frederikshavn og Sæby

Skagen, Frederikshavn og Sæby

Flest solskinstimer og et helt fantastisk lys, den mest unikke natur og de mange hvide sandstrande.

Længst mod nord mødes Nordsøen og Kattegat, og ned langs østkysten finder du 3 perler, der er et besøg værd.

Skagen

Skagen behøver næppe nogen introduktion. Byen, hvor Krøyer malede Hip Hip Hurra, er en af Danmarks skønneste badebyer - hvis ikke den skønneste - og siden Skagensmalerne åbnede verdens øjne for områdets særlige lys og smukke steder, har Skagen været en særdeles populær feriedestination.

En tur på Grenen, hvor de to have mødes, er et must, og en friskfanget frokost på havnen i de ikoniske fiskehuse bør du heller ikke gå glip af. Og skal du ose i den kulturelle verden, er Skagens Museum også stedet for dig.

Find den gode guide til Skagen på www.skagen-tourist.dk eller kig forbi Skagen Turistbureaus Facebook-side.

Frederikshavn

Længere nede af østkysten ligger Frederikshavn. Byen har et skønt bymiljø med nogle af de bedste restauranter i Nordjylland samt shoppingmuligheder for hele familien. Derudover er man gode til at lave en masse aktiviteter i byen, så er du f.eks. i byen omkring juni, så må du ikke gå glip af Tordenskioldsdagene, den historiske byfest, der forvandler byen til ét stort teater med søslag og hundreder af statister.

Endelig er der Palmestranden, en Blå Flag strand der er perfekt til en dag på stranden med familien.

Guide til flere gode oplevelser i Frederikshavn finder du på www.visitfrederikshavn.dk eller Frederikshavn Turistbureaus Facebook-side

Sæby

Sæby er en lille havneby til dig, der elsker de mindre bymiljøer med hyggelige brostensbelagte gader og små kunsthåndværkerbutikker. Her nyder man også godt af Kattegats børnevenlige strande.

Besøg desuden Minibyen Sæby, en miniudgave af byen, hvor de lokale genskaber byens gamle huse, som de så ud i starten af 1900-tallet.

Find tips til ferie i Sæby på www.visitsaeby.dk eller på Sæby Turistkontors Facebook-side.

Del denne side

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Frederikshavn

Havnebyen på østkysten byder på masser af historie. Byens historie kan findes i Krudttårnet ved havnen og ved Kystmuseet-Bangsbo Fort, der giver en anden fortælling om byens historie. 

Sæby

Den nordjyske perle beliggende på østkysten byder på lystbåde, Fruen fra Havet og små hyggelige brostensbelagte gader, der er indbegrebet af dansk købstadsidyl.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.