Sejlture og maritime oplevelser | VisitNordjylland

Sejlture og maritime oplevelser

Nordjylland er rig på maritime oplevelser hele året rundt. Tag på fisketur, nyd en fiskefilet på lystbådehavnen eller tag med til de mange maritime festivaler i sensommeren.

Med de mange fjorde og kyststrækninger er oplevelser ved vandet en naturlig del af Nordjyllands DNA. De mange havnebyer i Nordjylland spænder vidt fra den lille perle Sæby ved østkysten til det pulserende liv på havnefronten i Aalborg, der på hver deres måde oser af maritim stemning og tilbyder et væld af muligheder.

Lystbådehavne

I Nordjylland er der mange lystbådehavne ved vestkysten, østkysten, Limfjorden og Mariager Fjord. Oplev lystbådehavnenes helt unikke særpræg og karakteriske fiskepakhuse, som f.eks. de ikoniske, røde pakhuse i SkagenI de nordjyske lystbådehavne er der hyggelige spisesteder og indkøbsmuligheder indenfor gåafstand og en dejlig maritim stemning. 

Læs mere om alle de nordjyske lystbådehavne her

Fisketure

Nordjylland kan tilbyde en række fisketure, og især langs vestkysten er der rig mulighed for at komme med på en fisketur. Bådene M/S Albatros og Star Ocean sejler ud fra Hirtshals, og i Thy er det muligt at komme på fisketur ud til Det Gule Rev, der er kendt for store fangster af fisk, med bådene M/S Heidi, Rederiet Gule Rev og Kutteren T248 Skagerak.

"Gutterne på kutterne"

Thorupstrand ved Jammerbugten er bl.a. kendt fra TV2 serien "Gutterne på kutterne", hvor de lokale fiskere kæmper for at bevare kystfiskeriet ved Thorupstrand. Ved Thorupstrand tilbydes der fisketure med båden Nordsøen.

Kano og Kajak

Ud over bådture på fjorden og på havet, er der også rig mulighed for at tage på kano- eller kajaktur. Ved Uggerby Å, Voer Å og Lindenborg Å tilbydes leje af kanoer og forslag til ruter. Langs åerne er der også mulighed for at overnatte i en af de mange shelters i Nordjylland eller på nogle af Nordjyllands hyggelige kroerVestre Fjordpark i Aalborg, Lindholm Fjordpark og Mariager Fjord tilbyder, ud over kanoudlejning, også kajakudlejning.

Læs mere om alle de nordjyske kano- og kajakudlejere her

Attraktioner

Der findes gode muligheder for at få spændende maritime oplevelser fra landjorden i Nordjylland. Nordsøen Oceanarium er en sjov oplevelse for hele familien, hvor fiskene er i fokus hos Nordeuropas største akvarium. Limfjordsmuseet ved Løgstør fortæller en interessant fortælling om Limfjordens kulturhistorie, imens Dansk SkaldyrcenterMors sætter fokus på Limfjordens skaldyr igennem deres oplevelsescenter.

Sommerens bådture

Hele sommeren igennem er der rig mulighed for at komme på spændende bådture. Hop på hjuldamperen Svanen på Mariager Fjord eller tag på en guidet bådtur langs molersformationerne eller en af de mange andre hyggelige sommersejladser på Mors i Limfjorden. Limfjordsmuseet ved Løgstør tilbyder guidede sejlture på Frederik den VII's Kanal, og hvis du hellere vil udforske Limfjorden på egen hånd, kan du også leje en GoBoat i Aalborg.

Maritime begivenheder

Begivenheder med et maritimt tema er også en del af den nordjyske fortælling. Hvert år i uge 37 skydes Limfjorden Rundt i gang, der besøger havnebyerne Løgstør, Nykøbing Mors og Thisted. Løgstør afholder maritim festival i forbindelse med træskibsstævnet.

Del denne side

Sensommer

Nordjysk sensommer byder på lækre lokale smagsoplevelser og masser af aktive oplevelser i Nordjyllands skønne natur og hyggelige byer. Få overblikket her. 

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Mariager Fjord

Mariager Fjord - Danmarks smukkeste fjord - omgivet af hyggelige fjordbyer, natur, skov og minder fra vikingetiden.

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Øer og fjorde i Nordjylland

Læsø, Mors, Limfjorden og
Mariager Fjord

Lystfiskeri i Nordjylland

En fiskeferie i Nordjylland byder på stort set alle typer af fiskeri. Her er hav, fjorde, åer, søer. Her er alle danske fiskearter er inden for rækkevidde – kun en snøres vej borte.

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.