Sankt Hans i Nordjylland | VisitNordjylland

Sankt Hans aften i Nordjylland

Sankt Hans i Nordjylland

Sankt Hans aften fejres den 23. juni, og ligesom juleaften er Sankt Hans aften et levn fra hedenske skikke, hvor årets korteste dag, vintersolhverv, og årets længste dag, sommersolhverv, blev fejret. I dag fejres Sankt Hans typisk med et Sankt Hans bål med en figur, der ligner en heks, en båltale og alle synger Midsommervisen - en dansk sang skrevet af Holger Drachmann. 

Her er et bredt udvalg af Sankt Hans arrangementerne i Nordjylland, hvor der er mulighed for at nyde en aften med bål, båltaler og aftenhygge. 

Sankt Hans arrangmenter i Toppen af Danmark

Som Danmarks nordligste landsdel har Toppen af Danmark lyset og havet til at gøre Sankt Hans og Midsommer til en helt unik oplevelse. Kom og vær med.

Sankt Hans på stranden i Blokhus

Traditionen tro bliver der et brag af en bålfest på Stranden i Blokhus d. 23. juni. I år gæster Ib Grønbech & Ko scenen.

Sankt Hans på Savannen i Aalborg Zoo

Igen i år afholdes der stort Sankt Hans arrangement på Savannen i Aalborg Zoo, hvor Anders Lund Madsen kommer og holder båltale.

Sommer i Nordjylland

Sommer er fuld af spændende begivenheder og events i Nordjylland - få overblikket over regionens mange oplevelser for enhver smag.

Nordjyske strande

Hele vejen fra Skagen i nord til Agger i syd kan man opleve Nordeuropas fineste, hvide, brede sandstrande. Langs kysten ligger de små hyggelige badebyer, som byder på alt, hvad hjertet begærer.

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.