Saltum - hyggeligt strand-, skov- og plantageområde | VisitNordjylland
Saltum Strand

Saltum

Saltum Strand er et dejligt og hyggeligt strand-, skov- og plantageområde i Jammerbugten.

Området er meget populært, bl.a. på grund af naturen, den enestående sandstrand, de gode sommerhuse og den ideelle beliggenhed. Det rolige og meget familievenlige område byder desuden på et utal af aktivitetsmuligheder for hele familien. 
Saltum Strand er en bred og dejlig sandstrand, som ligger i forlængelse af stranden i Blokhus. Den rene og børnevenlige strand har Blåt Flag.

Området omkring Saltum er kendt for at være Jammerbugtens alpeland - efter danske forhold er Saltums 100 meters bakker næsten at regne som bjerge! Overalt vrimler det med dyr og fantastiske naturoplevelser - og ikke mindst fred og ro.

Bag klitterne er området præget af store, kuperede plantageområder med klitter, skov og naturstier. Mellem Saltum og Grønhøj ligger reservatet Lille Norge. De smukke, fredede skov- og naturarealer går helt ned til Vesterhavet og indbyder til vandreture. Fra udsigtspunktet Guldagerhøj i Lille Norge kan man nyde udsigten over hele Jammerbugten.

Tæt på Saltum ligger også Fårup Sommerland, hvor hele familien kan underholdes i flere af sommerferiens dage.

Flagermusen i Faarup Sommerland

I dette skønne område er det pragtfuldt at campere eller bo i sommerhus, da her er mere fredeligt end inde i de lidt større badebyer.

I Saltum by, som ligger et par km bag kysten, findes et bredt udbud butikker og et par spisesteder. Har du interesse for kunst? Så er Saltum bestemt et besøg værd.

Del denne side

Blokhus

Blokhus byder på kilometervis af hvid sandstrand og aktiviteter i naturen. Området er omringet af det naturskønne landskab med mulighed for bl.a. vandreture og MTB-ture.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.