RUBJERG KNUDE FYR ER VÆLTET - aprilsnar 2014 | VisitNordjylland

RUBJERG KNUDE FYR ER VÆLTET - aprilsnar 2014

Rubjerg Knude Fyr er væltet

Rubjerg Knude Fyr har længe været et af Nordjyllands vartegn og et yndet turistmål, men den tid er nu ved at være forbi.

Mandag formiddag 1/4-2014 skete det uundgåelige - fyret på Rubjerg Knude tabte kampen mod sandfygningen, mistede fodfæstet og lagde sig i klitterne ved Vesterhavet nær Lønstrup. Eksperter har tidligere vurderet, at dette skred først vil finde sted hen mod 2020, men dette har altså været et overoptimistisk bud set med nordjyske turistbriller. Fyret anslås at tiltrække op mod 360.000 gæster til Nordjylland - og de gæster skal man nu ud at finde et andet sted. Direktør for VisitNordjylland, Lars Enevold Pedersen, udtaler:

"Dette er først og fremmest en trist dag for os, der ofte tager en tur forbi det smukke område og har nydt godt af det smukke fyr. Dernæst er det selvfølgelig en tragisk dag for nordjysk turisme, når turismen i høj grad er det, vi heroppe skal leve af i fremtiden. Vi får selvfølgelig et øget besøgstal nu, hvor alle skal op og se det væltede fyr, men på længere sigt er dette et kæmpe tab. Nu skal vi finde de mange gæster på anden vis, og det bliver bestemt ikke let. Rubjerg Knude Fyr har ikke bare været et fyrtårn i bogstavelig forstand, men også i en overført betydning. Det er en sorgens dag i Nordjylland og i dag tager vi sørgebindet på. I morgen må vi så se på at finde et nyt "fyrtårn" til Nordjylland."

Spørgsmålet er nu, hvilken attraktion der så skal trække turister til Nordjylland? Skriv dit bud i kommentarfeltet nederst på denne side.

Billeder fra vugge til grav

Fyret i 1920'erne

Sådan så fyret ud i 1919, lang tid inden kampen mod sandfygningen begyndte.

Rubjerg Knude Fyr i 1992

Ovenfor ses fyret, stadig med de tilstødende bygninger, i 1992. Bemærk hvordan klitten tårner op mellem hav og fyr.

Fyret

Sådan har fyret set ud i mange år, efter sandfygningen opslugte og ødelagde de tilstødende bygninger. Fyret har stået ensomt og forladt, men kun til i dag, hvor fyret tabte kampen.

Har du oplevet Rubjerg Knude Fyr og hvordan vil du huske det? Del dine oplevelser i kommentarfeltet herunder

Del denne side

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr forventes at skride i havet inden år 2020, indtil da forbliver det et af Nordjyllands vartegn og et populært udflugtsmål for både lokale og turister.

Solnedgang ved Råbjerg Mile

Råbjerg Mile

Danmarks største vandreklit, som ikke er standset med tilplantning, hedder Råbjerg Mile og "ligger" lige syd for Skagen.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.