Røverknolden - Nordens bedste naturlegeplads | VisitNordjylland
Røverknolden

Røverknolden - Nordens bedste naturlegeplads

Hvor kan du spille på en snegl eller trampe på et stort træklaver? Kravle ind i grævlingens hule, op i edderkoppens spind og ned igen til bålet, hvor pølser og snobrød venter?

Svar: På Rebilds naturlegeplads, Røverknolden, der er kåret til Nordens bedste af sin slags og ligger midt i en af Danmarks største skove, nemlig smukke Rold Skov.

På Røverknolden kan I sammen med ungerne gå i Tommelises fodspor og bruge alle jeres sanser: hør muldvarpen grave sig op til lyset, duft til de svulmende gule svampe, mærk frøens noprede hud og hør svalens kvidrende triller. Røverknolden er bare et af de mange familievenlige steder i Nordjylland, hvor ingen skal have lov at kede sig, men selv være en aktiv del af legen og læringen.

Røverne og sørøverne fra Rold

Hvis I er så (u)heldige at støde ind i nogle grumme røvere, mens I nyder madpakken, så vær ikke bange: de hygger sig bare i den flotte skov. Bagefter er I måske kommet i stemning til at efterligne en anden slags eventyrere, der heller ikke har rent mel i posen: sørøvere. Som regel udfolder de sig på havet, men når der er skatte i farvandet, søger de ind på land for at begrave eller finde dem.

Med geocaching, en form for interaktivt orienteringsløb, kan I gøre dem kunsten efter kun udstyret med en gps, fx på en smartphone, et par gode travesko og en stor portion nysgerrighed. Skattene i geocaching er lagt i tusindvis ud over hele verden med deres egne gps-koordinater, og rigtig mange af dem findes i Rold Skov og Rebild Bakker. Når I finder skatten, typisk en vandtæt beholder, skal I skrive jeres geocaching-navn i logbogen, måske lægge en lille ting til den næste skattejæger og lægge beholderen tilbage – altså ikke helt som en ægte tyvagtig sørøver ville gøre det! Børn, unge og voksne over hele verden går op i geocaching med liv og sjæl, måske fordi jagten på skattene med det samme ryster deltagerne sammen i en spændende og kreativ leg.

 

Til vands, på mountainbike og i hængekøje

Har I lyst til at opleve Rebilds flotte landskaber fra vandet, står der kanoer klar flere steder ved Lindeborg Å til en tur, der snildt kan vare 5-6 timer. Hele familien er med, når I undervejs skal fange jeres egen aftensmad, tanke det reneste vand fra en af Nordeuropas vandrigeste kilder, Lille Blåkilde, og stege maden på en af Rold Skovs bålpladser.

Udforskningen af skovens mange mystiske stier kan også foregå på cykel. Rold har nogle af Danmarks bedste mountainbikeruter og den første tur i landet, der er designet specielt til børn med overkommelige udfordringer, smalle spor, sjove sving, bakker og et lille hop over en træstamme.

 

Om aftenen kan I pakke hængekøjen ud, lejet fra Rebild Turistbureau, og falde i søvn i sommernatten, mens dyrene pusler omkring jer, og skoven spiller sin sære musik. Lurer der måske også en røver fra Rold mellem træerne?

Del denne side

Rold Skov

Rold Skov er Danmarks største sammenhængende skov på ca. 8.600 ha. Her findes engdrag og Nordeuropas mest vandrige kilder, søer og moser.

Den nordjyske natur

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.