Påsken i Nordjylland | VisitNordjylland
Påskefrokost, påskeæg, påsketradtioner og påskekunst

Påske i Nordjylland

Påskefrokost, påskeæg, påsketradtioner og påskekunst

Påsken i Nordjylland

Med påsken rammer foråret Nordjylland, og alverdens smukke blomster springer ud. Påskeliljen skyder op, og påskeharen kigger måske forbi med gækkebreve og påskeæg. 

Påsken er tiden, hvor vi samles til påskefrokost med påskebryg, æg og lam - men hvorfor gør vi egentlig det?

Find svaret på disse sider, hvor vi har samlet påskens traditioner, opskrifter og begivenheder.

Rigtig god påske!

Kunst i påsken i Nordjylland

Hele Nordjylland bugner af spændende og hyggelige påskeudstillinger, ferniseringer og gallerier, hvor forårslyset får alting til at lysne op og smage af mere! 

Nordjysk kunst og kultur

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der særdeles gode muligheder for at besøge gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland. 

Forår i Nordjylland

Det smukke forårsvejret inviterer til ture ud i den smukke natur og alle de hyggelige begivenheder og aktiviteter rundt omkring i Nordjylland - få overblikket her.

Hvorfor fejrer vi påske?

Påsken markeres ved, at vi pynter op, og bruger helligdagene til at mødes med familie og venner, spise god mad, gå i Zoo med børnene, tage ud i naturen...

Påsketraditioner

Påsken byder på en masse hyggelige traditioner: Vi spiser æg og lammesteg, vi sender hinanden gækkebreve og udveksler påskeæg. 

Gammeldags påskemad

Her finder du et lille tilbageblik i påskemadens historie og selvfølgelig klassiske opskrifter på påskemad.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande, Limfjordens og Mariager Fjords rolige vand og de mange naturoplevelser - skov, moser og klitplantager.

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Cykelferie i Lønstrup

Aktiv ferie

Med sin smukke og varierede natur, er Nordjylland skabt til en aktiv ferie, uanset om det er til lands, vands eller i luften.

Forkælelse og velvære i Nordjylland

Forkælelse kan være mange ting. Det kan være ren afslapning - en pause fra en travl hverdag med gastronomiske smagsoplevelser, en shoppetur eller og en gang wellness med massage.

Familie i Skallerup

Familieferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af dejlige familieaktiviteter, børnevenlig overnatning og sjove oplevelser, der danner rammen om en dejlig ferie.

Sjov og spas for børn i Nordjylland

Nordjylland er fuld sjove og dejlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle - skal der fart på med vilde forlystelser aktiviteter, ses på dyr eller måske rejses tilbage til vikingetiden?

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.
  • Produkt mangler

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.