Hytter på campingpladser - Overnat i en campinghytte i Nordjylland | VisitNordjylland
Hytter

Hytter på campingpladser

På ca. 3/4 af de danske campingpladser kan du leje en campinghytte, og du behøver derfor ikke at have eget campingudstyr for at holde ferie på en campingplads.

Hvad rummer en campinghytte?

En hytte rummer typisk 4-5 sengepladser, og du kan leje sengelinned på campingpladsen. Hvis hytten er kategori I – IV benytter du campingpladsens sanitære faciliteter, mens hytter i kategori V A har eget bad og toilet.

Hvad koster det?

I højsæsonen (fra omkring 1 juli til medio august) kan du leje en hytte - primært på ugebasis (fra lørdag til lørdag) - men du kan dog også leje den for en dag af gangen. En 4-personers hytte vil i højsæsonen koste fra ca. DKK. 3.500,-/uge, og i lavsæsonen fra ca. DKK. 2.500,-/uge.

Flere pladser har nu også hytter med eget bad og toilet. Her er ca. pris pr. uge i højsæson/lavsæson: DKK 6.000,-/DKK 3.000,-.

Klassifikation

Campingytterne på de danske campingpladser findes i flere kategorier fra de helt enkle (kategori I) til de mere luksuriøse (kategori V).

Kategori I

Campingytterne i kategori I indeholder det allermest nødvendige udstyr, dvs. faste senge og lamper.

Kategori II

Campingytterne i kategori II er enkelt indrettede med faste senge, lamper, løs varmekilde, enkel kogemulighed eller max. 50 m. til fælleskøkken.

Kategori III

Campingytterne i kategori III er isolerede, der er indrettet minikøkken med mulighed for at lave mad, køleskab og fastmonteret varmekilde, og herudover er der udendørs terrasse med udemøbler.

Kategori IV

Campingytterne i kategori IV er velisolerede. Køkkenet er veludrustet med indlagt vand og tilslutning til kloak, kogeplader, køleskab, kaffemaskine og køkken-udstyr. Hytterne har overdækket terrasse med terrassemøbler, Farve-TV, sengetøj og sengelinned skal kunne lejes, børnestole og børnesenge skal kunne lånes eller lejes.

Derudover er der en inddeling af kategori IV hytter i IV A og IV B, hvor kategori IV A indeholder toilet og håndvask eller eget eksternt toilet, håndvask og bruser. Hytterne i kategori IV B har ikke eget toilet.

Kategori V

Campingytterne i kategori V har en særdeles høj standard. De er godt isolerede og veludrustede. Hytterne er på min. 20 kvm., og er opdelt i sove- og opholdsrum. Der er fuldt overdækket terrasse med gode læforhold, god belysning og terrassemøbler. Der er indlagt varmt vand i køkkenet, og der er køleskab med fryser, miniovn eller microovn, kaffemaskine, kogeplader og køkkenudstyr og service. Der er farve-TV i alle hytterne.

Derudover er der en inddeling af kategori V hytter i V A og V B, hvor kategori V A er på min. 25 m² med toilet, håndvask og bruser. Kategori V B er på min 20 m² med toilet og håndvask.

Gæster opfordres til at kontakte den campingplads, hvor man ønsker at leje hytte, for at få oplyst, hvilken kategori hytten tilhører, hvilket udstyr der er i hytten og hvad man selv skal medbringe.

Ting, du skal have med:

• Hytten er udstyret med dyner og puder, men du skal selv have sengelinned med eller leje det på campingpladsen 
• Håndklæder 
• Viskestykker 
• Karklude

Ting, der er gode at have med:

• Toiletpapir 
• Køkkenruller 
• Dåseåbner 
• Proptrækker 
• Lommelygte 
• Lidt kolonialvarer

Du kan ofte leje f.eks. barnestol, børneseng, grill, tv, ovn og lignende på campingpladsen. Spørg campingpladsen når du booker.

Det vigtigste er sengelinned og viskestykker. Alt hvad du ellers behøver, kan du enten købe i campingpladsens egen butik eller hos de lokale handlende. I Danmark er du aldrig langt fra indkøbsmuligheder, og morgenbrødet bør hentes varmt hos bageren!

Se alle campingpladser med hytter i Nordjylland her

Nordjyske "Superplätze"

ADAC (det tyske FDM) har desuden tildelt to nordjyske campingpladser det fornemme prædikat "Superplatz":
 
Jambo Feriepark

Klim Strand Camping

Del denne side

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.