Svinkløv Badehotel genåbnes efter brand i 2019 | VisitNordjylland

Svinkløv Badehotel åbner i 2019

Fremgangen på byggeriet af Svinkløv Badehotel er så langt fremme, at det forventes, at der bliver åbnet for booking hurtigst muligt i starten af 2019, og åbningen af badehotellet forventes at blive i foråret 2019.

I en pressemeddelelse den 9. januar 2017 meddeler formanden for Fonden for Svinkløv Badehotel Steen Royberg:

Efter branden på Svinkløv Badehotel den 26. september har bestyrelsen og forpagterparret Toft-Hansen arbejdet med en forventet genåbning af Svinkløv Badehotel mellem påske og pinse 2018. Det har vist sig ikke at være muligt at overholde denne tidsplan. "Vi har besluttet, at hotellet genopføres og åbner i sæsonen 2019, fordi vi har et ønske om at genopføre et badehotel, hvor man ikke går på kompromis med planlægning og gennemførelse af genopbygningen under tidspres." udtaler bestyrelsesformand Steen Royberg.

Bestyrelsen har netop afsluttet samtaler med arkitektfirmaerne: Anna Mette Exner Arkitektur, Arkitektfirmaet Nord, C.F. Møller, Dorte Mandrup Arkitekter, Fjorden Arkitekter MAA, Friis & Moltke, Praksis Arkitekter og Wohlert Arkitekter. Formålet har været at finde det rette arkitektfirma til at sikre, at det genrejste Svinkløv Badehotel rummer alle de kvaliteter, vi kendte. I dette arbejde har også hotellets forpagterpar Toft-Hansen og Lise Emborg, hotellets tidligere ejer, deltaget. Dette arbejde har medført valget af arkitektfirmaet Praksis Arkitekter som totalrådgiver. "Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at kunne oplyse om omkostninger for genopførelsen og den endelige udformning af hotellet." udtaler bestyrelsesformand Steen Royberg.

Svinkløv Badehotel var frem til den forfærdelige brand, der jævnede hotellet med jorden 26. september 2016, et af Nordjyllands og Danmarks dejligste badehoteller 

Det idylliske hotel i Vesterhavets vandkant har gennem 91 år været elsket af lokale og turister, som et sted hvor der var plads til ro og fordybelse. Derfor er det ikke bare Danmarks største træbygninger, der er gået op i flammer - det er en dansk kulturinstitution.

Svinkløv var desuden inspirationskilde til TV 2's Badehotellet og flere af naturscenerne blev indspillet ved hotellet. Produceren forsøgte også at få tv-serien indspillet på selve Svinkløv Badehotel, men det var ikke muligt grundet de mange reservationer, der var foretget langt ud i fremtiden.

Historien om Svinkløv Badehotel

Badehotellet er opført i 1925 af dansk-amerikaneren Carl Brix Kronborg, der vender hjem til Danmark efter krigen. I Fjerritslev er Svinkløv-området allerede et yndet udflugtsmål for lokale, og sommergæster fra hovedstaden er også begyndt at fatte interesse for stedet, der tidligere har været plaget af sandflugt, men nu spirrer efter anlæggelsen af Svinkløv Klitplantage.

Klitvæsenet vil først sætte en stopper for Kronborgs bebyggelse i yderste klitrække, men til sidst bliver tilladelsen givet, og her har ansættelsen af den kongelige bygningsinspektør, Ejnar Packness, sikkert været en afgørende faktor.

I starten var der kun plads 14 gæster. Nogle af værelserne havde koldt vand og elektricitet fra en dieselgenerator. Toiletter var der kun få af, så de fleste værelser blev udstyret med natpotter, indtil der senere begyndte at komme badeværelser til. Den oprindelige bygning viste sig snart at være for lille, for der var høj efterspørgsel på overnatninger og ophold. Hotellet udbygges herefter af tre omgange. I 1933 kommer der et anneks til og i 1934 står det badehotel, som vi kender i dag med 36 værelser. Badehotellet er i øvrigt Danmarks største træbygning.

I 1970 overtager Else og Ebbe Sørensen hotellet, som de driver frem til 1987, hvor Bjørn og Nete Bilgram overtager. De sørger for det lyse interiør, som det ses i dag; hvide kurvemøbler, lysegrå træbrædder og stuer i forskellige lette farver.

Matineer og skiftende kunstudstillinger indføres også af Bilgrams, og denne tradition videreføres af Lise Emborg, der overtager i 1994. Det er Emborg, der sætter fokus på køkkenet og skaber den Svinkløv Badehotel restaurant, der sidenhen er blevet en af de allerbedste restauranter i Nordjylland. Først er det chefkok Michael Kopp Christensen, der svinger gryderne (og desuden udgiver bogen "Svinkløv Badehotel - stedet og maden") og i 2014 kan hotellet så bryste sig af at have sølvvinderen fra det uofficielle europamesterskab Bocuse d'Or 2014, Kenneth Hansen, som chefkok.

Efter sæson 2015 overtager Kenneth Hansen forpagtningen af Svinkløv Badehotel fra Lise Emborg. Hansen når dog kun at være ved roret i en enkelt sæson, da en forfærdelig brand fortærrer hotellet d. 26. september 2016.

Ejere:

 • 1925 - 1970 Ebba og Carl Brix Kronborg
 • 1970 - 1987 Else og Ebbe Sørensen
 • 1987 - 1994 Bjørn og Nete Bilgram
 • 1994 - 2015 Lise Emborg
 • 2015 - Kenneth Hansen

Restauranten, maden og anmeldelserne

I restauranten på Svinkløv Badehotel sørgede chefkok Kenneth Hansen for, at der bliver serveret uprætentiøs mad i høj gastronomisk klasse, hvilket sølvmedaljen til Bocuse d'Or 2014 er et vidnesbyrd om. Der var fokus på lokale kvalitetsråvarer, hvilket afspejlede sig i anmeldelserne. Nordjyske har kvitteret med 5 ud af 6 gafler, og på TripAdvisor giver brugerne 4,5 ud af 5 stjerner (se anmeldelser af Svinkløv Badehotel på TripAdvisor).

Se Nordjyllands bedste restauranter her

Den berømte valnøddelagkage

Det er ikke kun de klassiske rammer, naturen og restauranten, der har lokket folk til Svinkløv. I mange år har man også kunnet få en særlig valnøddelagkage, som folk har rejst efter. Selvom det ikke længere er muligt at købe lagkagen på hotellet, så kan du stadig lave den selv. Vi bringer den her, men opskriften er også at finde i Michael Christensens "Svinkløv Badehotel - stedet og maden".

Valnøddekage til 10-12 personer:

 • 1 liter piskeflødeBadehotellets berømte valnøddelagkage
 • 50 gram vanillesukker
 • 300 gram valnøddekerner
 • 300 gram hakket, mørk  chokolade
 • 3 lagkagebunde
 • mørk rom til bundende(kan undlades)
 • 1 spsk. Nescafé kaffepulver
 • 2 spiseskefulde kogende vand
 • flormelis

Pisk fløden sammen med vanillesukkeret. Vend valnøddekerner og den hakkede chokolade i. Valnødde – chokolademasen lægges sammen med bundene. Stænk evt. med mørk rom.

Kaffeglasur:  Kog vandet op, tilsæt kaffepulveret og pisk det sammen med flormelis til rette konsistens og fordel det over kagen.

Pynt med hele valnødder eller med havens blomster.

Telefon: +45 98 21 70 02

Se mere på Svinkløv Badehotels hjemmeside eller badehotellets Facebook-side

Del denne side

Badehoteller i Nordjylland

At Nordjylland har nogle af Danmarks dejligste badehoteller er ikke et tilfælde. Naturen er enestående og fuld af historie. Derfor er det ikke underligt, at TV2's tv-serie Badehotellet udspiller sig her

Far og datter på stranden

Badestrande og byer på vest- og østkysten

Naturen og det særlige lys er Nordjyllands største attraktion, og for mange opleves det bedst ved de nordjyske kyster og sandstrande. Er du ude efter sol & strand, så kig her, hvor du bl.a. finder oversigt over skønne badebyer og strande med Blå Flag.

Badehotellet i Svinkløv

Badehotellet på TV2

Oplev Nordjyllands smukke vestkyst i "Badehotellet" på TV2 i 2019, hvor 6. sæson ruller over skærmen.

Blå Flag

Strande med Hvide og Blå Flag

I Nordjylland er mange af strandene tildelt Blå Flag - et kvalitetsstempel for strande af høj standard. Få overblikket over nordjyske strande med Blå Flag her.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.