Ruths Hotel | VisitNordjylland

Ruths Hotel

Der findes et hotel, hvor to have mødes og hvor det er let at lade sig forkæle. Hotellet hedder Ruths Hotel og er et historisk badehotel beliggende midt iblandt de ikoniske gule huse i Gammel Skagen og med naturen ventende lige udenfor døren. Her smelter natur, kultur og historie sammen i en højere enhed, mens gastronomi, service og atmosfære er i en klasse for sig, hvilket giver mulighed for indre ro og tid til hinanden.

Slip nysgerrigheden løs på Ruths Hotel, som har gennemgået en udvikling fra et lille pensionat til et 5-stjernet historisk badehotel med plads til eksklusive gourmet oplevelser og forkælelse på højt plan. Ruths Hotel ligger i hjertet af Gl. Skagen omringet af strand og frisk nordjysk luft. Hertil hører gourmet- restaturant og den eksklusive wellness afdeling, så der er rig mulighed for at koble af og nyde tilværelsen. 

Mere end et badehotel

På Ruths Hotel er der også rig mulighed for at koble fornøjelser og arbejde, der er nemlig faciliteter til afholdelse af konferencer, møder og kurser. Tag dine kollegaer under armen og drag nord på til Gl. Skagen, hvor i kan kombinere forkælelse og arbejde i en. Har du en anledning til at fejre noget, så stiller Ruths Hotel også rammerne til rådighed for en unik selskabsoplevelse.  

Smag på Ruth

På Ruths Hotel kan du lade dine smagsløg forkæle, her byder de nemlig på kulinariske oplevelser i første klasse med Ruths Gourmetrestaurant. Udforsk den spændende menu, som er sammensat af Nordjyllands friskeste råvarer, som vil overraske dine smagsløg og give dig eksklusiv forkælelse. Udover Gourmetrestauranten, så giver Ruths Hotel dig et lille stykke af Frankring med Ruths Brasserie, som tilbyder en autentisk fransk stemning, midt i det aller nordligste. Her finder du fransk a la carte menu med klassiske og moderne franske delikatesser.

Udforsk anmeldelserne på TripAdvisor af Ruths Gourmet og Ruths Brasserie.

 

Tilbage i tiden

Nord for det du kender findes begyndelsen for Ruths Hotel, året er 1904 og det er under navnet Badepensionantet Vesterhus. Værtsparret Emma og Hans Christian Ruth byder de første gæster velkommen i sommeren 1904. Gammel Skagen, som vi kender det i dag, er på dette tidspunkt ikke andet end et øde klitlandskab.

Det er en mørk aften i 1909, Vesterhavet er brusende, bølgerne er vilde, vinden suser, et norsk skib forliser, der bliver slået alarm på redningsstationen i Gammel Skagen, hvor Hans Christian arbejder. Den eneste overlevende er nordmanden Johan Olaf Dahler, som bliver bragt til det skønne hotel. Her plejer værtsparrets smukke datter, Dagmar, ham. Romantikken opstår og Johan og Dagmar forelsker sig i hinanden og bliver gift, hvortil de køber Strandhotellet i 1917, som er placeret lige op ad Ruths Hotel. De overtager driften af Ruths Hotel og driver hotellet indtil Dagmar dør i 1974. 

De to hoteller er splittet efter Dagmars død i 1974, men i 2003 skal dette have sin ende, takket være erhvervsmanden, Jørgen Philip-Sørensen, som atter driver de to hoteller sammen. Det karismatiske og historiefyldte, Strandhotellet Gl. Skagen hedder nu Ruths Strandhotel, hvor de romantiske værelser byder de lokale såvel som internationale gæster velkommen.

 

Reservation og kontakt

Ruths Hotel
Hans Ruths Vej 1
9990 Skagen
Tlf. +45 98 44 11 24

Ønsker du dykke mere ned i Ruths Hotel, så kan du læse mere på deres hjemmeside og Ruths hotels Facebook-side.

Del denne side

Badehoteller i Nordjylland

At Nordjylland har nogle af Danmarks dejligste badehoteller er ikke et tilfælde. Naturen er enestående og fuld af historie. Derfor er det ikke underligt, at TV2's tv-serie Badehotellet udspiller sig her

Far og datter på stranden

Badestrande og byer på vest- og østkysten

Naturen og det særlige lys er Nordjyllands største attraktion, og for mange opleves det bedst ved de nordjyske kyster og sandstrande. Er du ude efter sol & strand, så kig her, hvor du bl.a. finder oversigt over skønne badebyer og strande med Blå Flag.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.