Villa Vest Badehotel - tidligere Lønstruphus Badehotel | VisitNordjylland

Lønstruphus - Villa Vest Badehotel

I det gamle idyllsike fiskerleje Lønstrup ligger Villa Vest Badehotel (tidligere Lønstruphus Badehotel), i idylliske omgivelser. Hotellet var udvalgt til TV 2's serie Danmarks dejligste badehoteller, og den tilhørende Restaurant Villa Vest er en af Nordjyllands bedste restauranter. Derfor tør vi også godt at sige, at der venter dig en førsteklasses livsnyderoplevelse.

Restaurant Villa Vest og Villa Vest Badehotel befinder sig i hver sin ende af byen og sætter rammerne om en uforglemmelig sanseoplevelse i Nordjylland. Selve gåturen mellem de to steder er uforlignelig smuk, og hver især tilføjer de en ny facet til ferien for turisterne. Badehotellet er lokaliseret i byens hjerte, og med dets antikke indretningsstil og lyse og hyggelige værelser er Villa Vest Badehotel indbegrebet af ro, balance og afslapning. Restaurant Villa Vest ligger side om side med havet, hvor der serveres mad i verdensklasse, mens man nyder udsigten. Fra restauranten kan man se ud på de arkitektoniske perler af sommervillaer, som er bygget omkring 1. verdenskrig, og som ligger gemt i klitterne. Maden er af højeste kvalitet og tilberedt udelukkende med lokale råvarer – man kan se det hav, hvor fisken er fanget, og kødet kommer fra dyr, der selv har græsset langs med vandet; nogle er endda af egen avl. Når man har spist sig mæt i gourmetmad, kan man slentre langs med Vesterhavet og nyde den fantastiske solnedgang.

Romantisk er ordet, der indfanger Lønstrup by med dets små vindbidte fiskerhuse, kunsthåndværkernes værksteder og adskillige krinkelkroge. De små gul- og hvidkalkede huse står tæt langs den snoende vej, og man kan finde mange små gallerier, glaspusterier, keramik- og smykkeværksteder samt kvalitetsforretninger inden for dame- og herremode. Ind imellem dukker et lille butikstorv op og danner en hyggelig oase i byens tætte midte, hvor turisterne nyder en kold pilsner eller en varm kop kaffe og ser menneskerne gå forbi.

Midt i byen ligger Den Gamle Biograf, som er en smuk blå bygning i kontrast til de andre huse. Biografen er blevet et kendetegn for Lønstrup, og den underholder med nutidens film og andre underholdende kunstformer som live musik, børnefilm for hele familien, foredrag og meget mere. I biografen findes også en hyggelig cafe, hvor man kan få en bid mad inden biografens næste forestilling.

Et par kilometer syd for Lønstrup finder man verdens eneste tilsandede fyr, Rubjerg Knude Fyr. Om 15-20 år styret fyret formentlig i havet, så det er med nyde dette historiske vartegn, før det er for sent. Langsomt, men sikkert gnaver havet sig et par meter om året ind under det hvide fyr, som er bygget i år 1900 og er 23 meter højt, men man kunne ikke forudsige dets skæbne, da man i sin tid byggede det mellem sandbankerne. I dag har en gigantisk vandreklit i løbet af et årti næsten begravet Rubjerg Knude Fyr med sand og i 1920’erne måtte man jævnligt transportere store mængder sand væk.

Engang lå der også et sandflugtsmuseum, men ironisk nok blev sandet så generende, at man i slutningen af det forrige århundrede valgte at flytte museet.

Reservation og kontakt

Adresse: Rubjergvej 2, 9800 Hjørring

Telefon: +45 98 96 00 66

Se mere på Villa Vest Badehotels hjemmeside.

Del denne side

Lønstrup

Den lille hyggelige perle ved vestkysten byder på kunst oplevelser, og byen bliver kaldt for Kunstens By. Der er tæt belagt med bl.a. glaspustere, smykkekunstnere og gallerier på strandvejen i Lønstrup.

Badehoteller i Nordjylland

At Nordjylland har nogle af Danmarks dejligste badehoteller er ikke et tilfælde. Naturen er enestående og fuld af historie. Derfor er det ikke underligt, at TV2's tv-serie Badehotellet udspiller sig her

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.