Bondegårdsferie i Nordjylland | VisitNordjylland

Bondegårdsferie i Nordjylland

Vil du og din familie gerne lære landmandslivet bedre at kende? Så tag på en bondegårdsferie i Nordjylland, hvor du bor på eller ved bondegården i en selvstændig bolig eller eget værelse. Du kan selvfølgelig færdes frit på gårdens arealer og deltage i de aktiviteter gården måtte tilbyde og klappe dyrene.

Ferie på landet eller bondegårdsferie udbydes som oftest af gårde med en aktiv landbrugsproduktion, hvilket giver dig mulighed for at deltage i gårdens forskellige aktiviteter i den udstrækning det er tilladt. Har du lyst, kan du klappe en ko, samle æg, klø en gris på ryggen eller køre hø ind! Netop fordi bondegården er en aktiv landbrugsbedrift, kan du ikke altid regne med, at værterne har ressourcer til at tilbyde måltider til indtagelse på gården. Det vil fremgå af beskrivelsen af den enkelte bondegård, om der tilbydes kvart-, halv- eller helpension - eller slet ingen under ferien.

Hvad enten du kan få dine måltider på gården eller ej, sker opholdet i egen bolig, der enten kan være et separat hus, en selvstændig lejlighed eller eget værelse på bondegården.

Du kan også opleve denne form for ferie i en økologisk variant, hvor driften på bondegården er økologisk, og de serverede måltider er baseret på økologiske produkter – ofte fra gården selv.

Den anden landbrugsrelaterede ferieform bondegårdsferie foregår også i egen bolig, der enten kan være et separat hus eller en selvstændig lejlighed på gården, indeholdende opholdsrum, soveværelse, køkken samt toilet med bruser eller badekar. Her er der imidlertid slet ingen mulighed for at spise på gården, du står altså helt selv for husholdningen.

Gården har ikke nødvendigvis nogen aktiv landbrugsproduktion, men hvis der er, kan du deltage i aktiviteterne i den udstrækning det er muligt, og du kan selvfølgelig også her færdes frit på gårdens arealer. Mange af gårdene tilbyder også forskellige aktiviteter såsom rideture, bål-aftner med hygge og snobrødsbagning eller grillaftner. Ferieformen "Ferie på landet" er et godt alternativ, hvis du vil bo landligt, men have en fast base du kan bruge i din aktive udforskning af områdets seværdigheder og attraktioner.

Aktiviteter på de nordjyske gårde:

Vil du opleve bondegård's livet endnu, så tag en tur til Farsø og besøg Herregården Hessel hvor man hver onsdag i uge 27-31 kl. 11-15 kan opleve hvordan det var at være barn på en stor dansk Herregård i gamle dage, eller tag en tur til Nykøbing Mors og besøg Landbrugsmuseet Skarregaard som er meget aktivt sted med udstillinger fra farfars tid og moderne økologisk landbrugsdrift. 

Tager du en tur til Snedsted, kan du besøge Thy bondegård med lidt af det hele. Her er der både masser af dyr, skattejagt og et indendørs legeland. Alt dette kan opleves hver tirsdag og torsdag fra d. 1. maj - 15. august.

Derudover kan man hvert år opleve når Arlas økologiske landmænd afholder Økodag. Det er dagen hvor køerne kommer på græs efter en vinter i stalden. Køerne ser frem til Økodagen som er den helt store festdag for dem. Dette kan opleves hvert år i april. Læs mere på Arlas hjemmeside og find en Øko gård i nærheden af dig. 

Yderligere info:

Landsforeningen for Landbo-turisme udgiver et Danmarkskort med mere end 120 gårde, der tilbyder bondegårdsferie. De tilsluttede gårde/boliger bliver inspiceret af foreningens bestyrelse. Foreningens gårde tilbyder Bondegårdsferie, Ferie på landet og Bed & Breakfast. Bookingen foretages direkte hos de enkelte gårde. 

Landsforeningen for Økologisk Landboturisme tilbyder bed and breakfast og bondegårdsferie på økologiske landbrug. Gæsterne får et godt indblik i den økologiske livsform, maden er økologisk og fortrinsvis fra egen produktion. Også her booker du dit ophold direkte hos de enkelte gårde. 

Del denne side

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

De 10 mest populære attraktioner i Nordjylland

Nordjylland er fulde af store oplevelser - her er en liste over de mest besøgte attraktioner i området.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Dyreoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner. Uanset, om du er til dyreparker, akvarier, klappedyr eller oplevelsescentre, så er der masser af muligheder i Nordjylland.

Cykelferie i Lønstrup

Aktiv ferie

Med sin smukke og varierede natur, er Nordjylland skabt til en aktiv ferie, uanset om det er til lands, vands eller i luften.

Svømmehaller og vandland

Mangler du et alternativ til havets brusende bølger? Fortvivl ikke. Nord for det du kender er der masser af svømmehaller og vandlande, som I kan boltre jer i. 

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.