Store Vildmose | VisitNordjylland

Store Vildmose

De enorme vidder, den dramatiske historie og en aktiv hverdag gør et besøg i Store Vildmose til noget helt særligt, du kun kan opleve her på de cirka 60 kvadratkilometer. Her møder du natur, historie og kunst.

Få en smagsprøve på områdets herligheder med denne video af naturfotograf, Morten Hilmer:

Store Vildmose byder på særegen natur, men også en spændende kulturhistorie, som med kultiveringen fra 1921 ændrede en ødemark til landbrug, hvor tusindvis af kvæg går på græs i sommerhalvåret. Ved siden af avler landmændene de dyrebare Vildmosekartofler, og Pindstrup Mosebrug høster spagnum.

Hele året bevæger kronvildt sig rundt i Store Vildmose, og om vinteren får mosen besøg af især svaner, gæs og rovfugle. Når foråret kommer og alting spirer kan du opleve et farveorgie på den fredede højmose. I maj tager de hvide fnug fra kærulden over, og i høstens tid blomstrer mosefladen med den lillafarvede hedelyng, den smukke klokkelyng, den kødædende soldug og de lange tynde stængler med røde, spiselige tranebær.

I mosen kan du gå en tur på trædestenene og på den gyngende højmose. Fra udkigstårnet ved Manna Mosevej kan du observere et meget varieret og rigt fugleliv. På mindestedet ved Luneborg finder du historien fra 2. verdenskrig. På Centralgården finder du den spændende historie om staldgårdene, hvor Gård 18 rummer Vildmoseporten med historien om kartoflerne. På Luneborg Kro kan du nyde en spændende ret med vildt og kartofler fra Store Vildmose.

Du hilses velkommen til området, med vejvisning til besøgsstederne. En tur i Store Vildmose rummer eksklusiv natur og kultur, som trækker spor til fortiden, lever i nutiden og rækker ind i fremtiden.

Download Store Vildmoses brochure her (12 mb)

Del denne side

Den nordjyske natur

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.