Rold Skov | VisitNordjylland

Rold Skov

I Rold Skov er der plads til både afslappende og aktiv ferie samt skønne smags- og kulturoplevelser.

Det ligger ikke til nordjyder at prale, heller ikke om Rebilds smukke landskaber og mange naturoplevelser. Men så er det jo heldigt, at områdets dejlighed faktisk taler for sig selv. Rold Skov er den perfekte stedsegrønne ramme om en livgivende miniferie, hvor naturen giver jer tid og plads til at gribe alle de kunstneriske, kulinariske og sommetider lidt fysisk krævende muligheder, som Rebild byder på.

Motionen kan man heldigvis tage i sit eget tempo: de meget aktive kan udfordre sig selv med 23 kilometers vildt ridt på mountainbiken i Rold Skov, enten alene eller med en guide, og få sved på panden og blade i håret.

Er man til lidt mindre adrenalin i blodet, findes der et utal af dejlige afmærkede vandreruter samt leje-kanoer til en fredelig sejltur på Lindenborg Å. Med jordbær og champagen i madkurven glider I frem mellem sivene, stopper ved en af de mange skovsøer, tager måske en dukkert i det sommervarme vand og nyder skoven, stilheden og hinanden.

Et charmerende ophold på turen, hvad enten den foregår til fods, på cykel eller i kano, er den sprudlende Lille Blåkilde i Bjergeskoven, som navnet til trods er en af Nordeuropas vandrigeste kilder. Vejen igennem Rold Skov og Troldeskoven bringer jer måske også forbi Springkilden eller en af de flere oldtidsgrave. Kontrasten imellem den tætte skov med finuerlige og gamle træer, er det overvældende at komme ud og opleve den smukke udsigt ud over Rebild Bakker - istidsformationerne med den helt unikke vegetation.

Har I børnene med, skal I bestemt også besøge Røverknolden, som er Nordens bedste naturlegeplads.

Rold Skov i baghaven og nyfangede ørreder

Efter at have fyldt flasken op med glasklart kildevand kan turen fortsætte hjem til et af Rebilds hyggelige hoteller, fx det luksuriøse Rold Storkro med både pejs, sauna og svømmebassin, eller "Heden", hvor Gudrun og Marinus Knudsen byder på bed & breakfast med Rold Skov i baghaven.

Derfra er det med at nyde Rebilds mange kroer og restauranter, der til fulde udnytter områdets lækre, friske råvarer: Nyfangede ørreder fra kilden, vildt fra Rold Skov, økologisk kød og alt godt fra den nærliggende natur. Prøv fx en Rebildplatte på det gamle traditionsrige traktørsted Tophuset, der har eksisteret siden 1875 og blev drevet i mange år af gamle Top Karen.

En af Rebilds store tilbagevendende traditioner er naturligvis Rebildfesten, hvor dansk-amerikanere mødes under trækronerne på USA’s uafhængighedsdag og mindes de danske traditioner. En stor historisk oplevelse, også selvom man ikke har rødder ”over there”.

Her kan du læse mere om Rebildfesten og købe billetter

Senere på året byder den grønne skov på en storslået musikalsk oplevelse, nemlig Opera i Rebild, hvor kærlighed er temaet for de store danske og udenlandske solister, der medvirker.

Hen over sommeren kan I desuden tage et tæppe med til kanten af Store Okssø, pakke popcorn i madkurven og se en aktuel film på det store udendørs lærred. Der er masser af små søer i Rold Skov området sydvest for Madum Sø ligger Store Blåkilde. Vi kunne nævne flere kulturelle oplevelser, grønne hjørner og uforglemmelige oplevelser, men man er vel nordjyde.

I stedet giver vi ordet til Gudrun Knudsen, der ikke er i tvivl om, hvorfor Rebild er den smukkeste skov:

"I Rold Skov oplever man naturens storslåethed og bliver betaget af landskabets skiftende udtryk. At sidde i haven på ’Heden’ under de gamle æbletræer og læse en god bog – det er rart."

Guidede ture og ruter i Rold Skov og Rebild

Naturture i Rold Skov

Guidede ture i Rebild

Rold Skov Adventure

Oplev Rold Skov om natten

Kano- og mountainbike ture

Tag på opdagelse med GPS i Rebild

Del denne side

Den nordjyske natur

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Aktiv i den nordjyske natur

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.