Bulbjerg Fuglefjeld | VisitNordjylland
Danmarks eneste fuglefjeld

Bulbjerg Fuglefjeld

Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld, der ligger på "Jyllands Skulder" i Thy.

Bulbjerg er Jyllands eneste klippe, som rejser sig 47 meter over havet og også bliver kaldt for "Jyllands Skulder". Hvis vejret er helt klart, kan man se både Rubjerg Knude Fyr og Hanstholm.

Udover at give en fantastisk udsigt over Vesterhavet, er limstensklippen også hjemsted for mange forskellige fuglearter; blandt andet 500 par rider (verdens mest almindelige mågeart), suler, kjover, lunder og mallemukker, som man har forsøgt at yngle.

Bulbjerg er konstant udsat for nedbrydning af Vesterhavets voldsomme bølger, som opsluger store stykker limsten af gangen og spreder dem ud på stranden ved siden af.

Bulbjerg Klint

Oprindeligt var Bulbjerg en ø omringet af havet, der frem til vor tidsregning dækkede dele af Thy, og i vikingetiden blev klippen brugt som et pejlemærke, der viste, hvor åbningen til Vesterhavet fandtes. Dengang sejlede vikingerne fra Aggersborg op ad Limfjorden mod Vust og til sidst Bulbjerg, men i 1100-tallet sandede denne rute til og gjorde Limfjorden til fjord.

Indtil år 1978 stod der endnu en klippe, Skarreklit (16 meter højt), som var opkaldt efter skarven, som havde bosat sig på klippen. Under en storm væltede klippen dog, og i dag når den kun lige op til vandoverfladen.

Der var desuden bygget et badehotel i år 1907 ved Bulbjerg, men efter at tyskerne havde besat badehotellet og bygget en radiopejle- og radarstation, valgte de i slutningen af besættelsen under 2. verdenskrig at sprænge badehotellet i luften, da man kunne bruge det som pejlemærke fra havet.

Del denne side

Thy

Fugleoplevelser

Nordjylland byder på millioner af trækfugle, der to gange årligt mellemlander i området.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.