Restaurant Rusk | VisitNordjylland
Billeder af Restaurant Rusk i Aaborg

Restaurant Rusk

Rusk­ er ­restauratør ­Mikael­ Valentins ­hjertebarn.­ Her ­udlever ­han­ sin­ drøm­ om ­at­ skabe­ et­ spisested,­ hvor­ innovation­ og­ tradition­ mødes­ i­ nye­ madoplevelser.

Restaurant Rusk ligger lige i hjertet af Aalborg. Midt i det myldrende byliv. Indenfor i restauranten er der anderledes roligt. Stemningen er varm og intim, og de rå murstensvægge giver et pift af noget urbant. Rundt om på små hylder står patentglas fyldt med hjemmelavede, syltede ting. De skal minde kunderne om, at her laves tingene fra bunden. På Rusk tages håndværket nemlig helt alvorligt.

- Min køkkenfilosofi er så lokal og så sæsonbetonet som overhovedet muligt. Gerne økologisk, bæredygtigt eller fra friland, hvis det kan lade sig gøre. Og så skal tingene være så hjemmelavede som muligt. Over 90 procent af det, vi serverer, har vi lavet selv, fortæller Mikael Valentin.

Vi­ bruger­ gerne­ lidt­ anderledes­ råvarer

At lave tingene fra bunden stiller krav til råvarerne. Det samme gør det, når man som Mikael insisterer på at ruske lidt op i traditionerne. Og gerne serverer noget, der er lidt anderledes. Heldigvis får han fuld opbakning hos producenterne.

- Vi er i rigtig god dialog med vore leverandører. Så når vi efterspørger et produkt, laver de eksempelvis gerne nogle anderledes kødudskæringer til os, siger Mikael og forklarer, at hjælpen også gerne går den anden vej.

- Når vi fortæller kunderne, at vi får vores gulerødder fra en, der også sælger dem på torvet om lørdagen, så oplever han et stort boom i salget efterfølgende.

Her­ skal ­tingene ­være­ i­ orden

Det at tage hånd om hinanden er i det hele taget en af kerneværdierne på Rusk. Og Mikael har fra starten haft klare holdninger – både om råvarer, maden og måden, de ansatte behandles på.

- Hvis jeg skulle være min egen arbejdsgiver, skulle forholdene bare være i orden, siger Mikael med eftertryk.

- Så jeg startede med at ansætte en ekstra kok, så kokkene arbejder mindre. Bæredygtighed handler jo ikke kun om grise, men også om mennesker.

Mikael­ fortæller

- Her har vi taget en udskæring, som på papiret ikke er så interessant. Vi har så forvandlet den til noget fantastisk gennem confiteringen, som er en arbejdsproces, der tager noget tid. Mange gange stammer det kød, som tager længst tid at lave, fra den muskel, som dyret har bevæget mest. Det skal bare have længere tid, før det er mørt. Og jeg synes faktisk, der er noget smukt i, at ting tager tid. Vi har kombineret kødet med lokale elementer – deriblandt rygeost fra Aabybro Mejeri, som giver en flot sammenhæng til hele retten. Denne her ret fortæller egentlig både vores historie, og hvad vi vil som restaurant. Og jeg vil meget hellere sælge denne her ret, end jeg vil sælge en ribeye.

Om Rusk

Restaurant Rusk åbnede i august 2014 og har fra starten haft fokus på bæredygtighed og lokale råvarer. På menukortet finder du et udvalg af fransk-inspirerede retter tilsat et nordisk twist. Restaurant Rusk får blandt andet sine råvarer fra Rosenbeck Frilandskød og Aabybro Mejeri.

Kontakt og åbningstider

Restaurant Rusk
Brandstrupsgade 11
9000 Aalborg
Tlf. 70 22 92 72
www.restaurantrusk.dk

Del denne side

Muslinger på havnen i Nykøbing Mors

Nordjylland er fuld af SmageDage

Her finder du lokale smagsoplevelser, f.eks. fødevarefestivaler, restauranter og nordjyske specialiteter, hvor du kan smage på Nordjylland.

Nordjyllands bedste restauranter

Her finder du Nordjyllands bedste spisesteder i følge White Guide - ideelle til romantiske oplevelser for 2 - eller hvis I bare vil spise rigtig godt!

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.