Restaurant Lilleheden | VisitNordjylland
Billeder fra Restaurant Lilleheden i Hirtshals

Restaurant Lilleheden

Restaurant Lilleheden har ligget få skridt fra havet i Hirtshals i mere end 30 år. Og fokus har faktisk altid været det samme: Kunsten at bruge det, der findes lokalt.

Fra de store panoramavinduer på Restaurant Lilleheden kan du se de blå kuttere stævne ind i havnen med dagens fangst. Bagved ligger Skagerrak og skifter farve efter vejrets humør. Og både stemningen og menukortet hos restaurant Lilleheden er da også præget af det smukke, omskiftelige hav, der ligger lige uden for døren. Her arbejder man nemlig helst med de råvarer, der kan fås i nærheden.

- Så vidt muligt bruger vi det, der er i sæson, og lokale råvarer, når vi kan få dem. Vi ringer til Møllers Fiskeeksport og spørger, hvad der er på auktionen i dag. Og så er det det, vi arbejder med. På en måde har vi altid de bedste råvarer, forklarer Rasmus Bakurowitz Pedersen, som er kok på restauranten.

Her har vi ekstra gode fisk

Ejvind Kjeldsen, som driver restauranten sammen med sin kone Mona, handler lokalt af princip. Men det er også en ekstra bonus for restauranten, at der fanges fisk af ekstra høj kvalitet lige uden for vinduet.

- Havet her uden for Hirtshals er meget mere salt end andre steder, og der er også mere strøm. Og det er rigtig godt for fiskene. Så skal de nemlig bruge flere kræfter end fisk andre steder, og det får de simpelthen bedre muskulatur af, fortæller Ejvind.

Lilleheden får ikke bare sine fisk og skaldyr fra det nærliggende hav. Grøntsager, kød og mejeriprodukter skaffes også ved lokale producenter, så det hele er så frisk som muligt. Det kan nemlig smages.

- Vi køber selvfølgelig lokalt, fordi det er bedre for miljøet. Og jo kortere vej der er fra jord til bord, jo bedre smager det. Man kan godt smage, når en kartoffel er nyopgravet, forklarer Rasmus insisterende.

Du skal kunne smage, hvad du får

Og gode, friske råvarer fortjener respekt. Derfor er et princip på Lilleheden, at restaurantens besøgende skal kunne smage og nyde hver enkelt ingrediens.

- Vi laver ærlig mad. Råvarerne skal ikke gemmes væk i alt muligt – man skal kunne se og smage, hvad det er, slutter Rasmus.

Ejvind fortæller

- Fiskesuppen har en meget delikat smag og er vores speciale – det er en signaturret for os. Og vi har haft den på menuen helt fra starten. Der er mange kunder, der kommer her, for at få denne her ret. Og de kommer året rundt. Der er faktisk en del, som slet ikke kan lide fisk, som godt kan lide denne her fiskesuppe. Sorthummeren er en lokal specialitet, og de bedste sorthummere kommer fra stenrevet ud for Hirtshals.

Om Lilleheden

Restaurant Lilleheden slog dørene op i 1981. På restauranten kan du nyde et lokalt udvalg af fisk og skaldyr, men der er også bøffer, lokale kyllinger og andre lækkerier på menuen. Lilleheden får råvarer fra blandt andre gårdbutikken Orkidegården og Møllers Fiskeeksport.

Kontakt og åbningstider

Lilleheden Restaurant og Café
Hjørringgade 2
9850 Hirtshals
www.restaurantlilleheden.dk

Åbningstider:
Søndag til torsdag: kl. 11.30 til 21.00
Fredag og lørdag: kl. 11.30 til 22.00

Del denne side

Muslinger på havnen i Nykøbing Mors

Nordjylland er fuld af SmageDage

Her finder du lokale smagsoplevelser, f.eks. fødevarefestivaler, restauranter og nordjyske specialiteter, hvor du kan smage på Nordjylland.

Nordjyllands bedste restauranter

Her finder du Nordjyllands bedste spisesteder i følge White Guide - ideelle til romantiske oplevelser for 2 - eller hvis I bare vil spise rigtig godt!

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.