Restaurant Klitrosen | VisitNordjylland
Billeder fra Klitrosen i Slettestrand

Restaurant Klitrosen

Kort­ før­ du­ når­ ned­ til­ det­ brusende,­ blå­ vand­ i ­Slettestrand, ­møder­ du ­Klitrosen­ –­ et­ ældre­ badehotel­ fra­ 1917,­ der­ efter­ mange­ renoveringer­ nu­ er­ et­ moderne­ hotel­ med­ lyse­ selskabslokaler­ og­ en­ stilfuld­ restaurant.­ Stedet­ drives­ i­ dag­ af­ Rikke­ og­ Mads­ Ejsenhardt­ Muus.­ I­ køkkenet­ svinges­ taktstokken­ af­ Rikkes­ bror­, Thomas­ Ejsenhardt­ Larsen.­ Han ­sørger ­for, ­at ­det ­er ­ærlig ­mad,­ der­ kommer ­ud ­på ­tallerknerne.

- Det er et ærligt køkken, hvor alt bliver lavet fra bunden. Vi bruger ikke halvfabrikata eller frosne råvarer, fortæller Rikke.

Vi­ skal­ arbejde­ sammen­ her­ i­ området

Køkkenchef Thomas vil rigtig gerne bruge det, der findes i nærheden. Men det kræver nytænkning fra både producenter og restauratørers side.

- Vi bruger lokale råvarer, så vidt det er muligt. Udfordringen er, at jeg for eksempel ikke kan få brugt en hel ko fra en lokal producent. Så vi skal til at finde ud af at gå sammen med andre lokale spisesteder her – for eksempel burgerbarer, der kan bruge hakkekødet, supplerer Thomas.

Jeg­ vil­ gerne­ fremhæve­ smagen­ af­ vores­ område

For Thomas handler det at bruge lokale råvarer ikke bare om at støtte op om producenterne i nærområdet. Det handler lige så meget om smag og om at give sine gæster en særlig oplevelse.

- Jeg har den indstilling, at det, der er lokalt, er bedre end det masseproducerede. Jeg vil gerne sætte spot på den smag, der findes i det område, hvor vi er. For det afhænger jo af, hvad dyrene går og spiser ude på marken. Hvis de kun går og spiser kløver, kommer de jo til at smage af det. Og det er det, der gør det lokale spændende, forklarer Thomas, som også gerne serverer en fortælling om råvarerne sammen med maden.

- Mange af vores gæster bliver overraskede, når vi fortæller, at det er lokal mad, de har fået serveret. Mange gange har vi endda selv skudt vildtet.

Thomas­ fortæller

- Torsken er en dejlig fisk, for der er sæson for den året rundt. Og den er altid god. Så den kan vi bruge hele året og så bare ændre på garnituren efter sæson. Så kan vi for ek- sempel gå ud og finde havtorn, ramsløg og grannåle. Den torsk, der bliver fanget herude, er fantastisk. Vi kalder det en kysttorsk, fordi de små både ikke tager så langt ud. Så de fanger yngre torsk med mere saft og kraft i. Derudover er Vesterhavet koldt, og jo kol- dere vandet er, jo længere tid tager de om at vokse. I starten var jeg faktisk ikke så glad for torsk. Jeg syntes, det var en kedelig fisk. Men det er den ikke, når man får noget ordentlig torsk med struktur i. Så jeg laver utrolig meget torsk i dag.

Om Klitrosen

Mange holder bryllupper og andre større selskaber på Klitrosen, men du kan også tage på ophold el- ler spise i a la carte-restauranten. Her finder du et bredt udvalg af kød og fisk med sæsonens grønt. Klitrosen bruger blandt andet Naturkød Skovgården og Thorupstrand Fisk som leverandører.

Kontakt og åbningstider

Restaurant Klitrosen
Slettestrandvej 130
9690 Fjerritslev
Tlf. nr. 98208020
www.klitrosen.dk

Åbningstider

Restauranten har åbent fredage og lørdage om aftenen, øvrige dage kun åbent om dagen.

Del denne side

Nordjyllands bedste restauranter

Her finder du Nordjyllands bedste spisesteder i følge White Guide - ideelle til romantiske oplevelser for 2 - eller hvis I bare vil spise rigtig godt!

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.