Nordjyllands bedste restauranter | VisitNordjylland
I årets White Guide er der 14 nordjyske restauranter med

Nordjyllands bedste restauranter

White Guide hjælper dig til at få overblikket over de allerbedste gourmetrestauranter i Norden - og Nordjylland er godt repræsenteret. I årets guide er der 14 nordjyske restauranter med.


Historien bag White Guide

Spiseguiden White Guide startede oprindeligt som et oprør mod den præstigefyldte Michelin Guide, fordi Michelin Guiden havde tendens til at overse de mindre lokale restauranter.

Første udgave af White Guide blev udgivet i Sverige i 2005. Guiden blev hurtigt populær og i 2013 blev White Guide Café, en guide over Sveriges bedste caféer, tilføjet til porteføljen. Danmark er også for nyligt blevet introduceret for White Guide konceptet, i 2013 udkom White Guide Denmark nemlig for første gang – og i 2014 udkom White Guide Nordic, som er en guide til mere end 300 af de bedste restauranter i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland, Færøerne og Estland.

White Guide 2019

Den 19. november 2018 udkom 5. udgave af White Guide i Danmark med anbefalinger af restauranter i Danmark. Denne gang var 14 nordjyske restauranter med i den anerkendte spiseguide, hvilket er fire mere end for to år siden.

Nordjylland er godt repræsenteret i dette års White Guide med syv restauranter i Aalborg og syv i det øvrige Nordjylland. I anmeldelserne er der især fokus på bæredygtighed, originalitet, fornyelse, personlighed og stemning – og her viser de nordjyske spisesteder, at de er blandt Nordens bedste restauranter. Derudover vandt Restaurant Textur prisen for "Årets Smag for Skillingen", og skønne Vesterøl på Læsø blev kåret til "Årets Feel Good Oplevelse".

Tag på en gastronomisk rejse gennem Nordjylland med dette års White Guide restauranter.

Del denne side

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

Nordjyske specialiteter

Nordjyllands lækre specialiteter er baseret på traditionelle egnsretter og opskrifter, der er nedarvet gennem generationer - garneret med nordjysk natur, kultur og historie!

Forkælelse og velvære

Forkælelse kan være mange ting. Det kan være ren afslapning - en pause fra en travl hverdag med gastronomiske smagsoplevelser, en shoppetur eller og en gang wellness med massage.

Gastronomi i Nordjylland

Nord for det du kender findes der et væld af lækre restauranter og gårdbutikker, som byder velkommen i hyggelige omgivelser og serverer mad i topklasse!

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.