Aalborg Karneval | VisitNordjylland
Karneval collage

Aalborg Karneval

Kom med til årets største begivenhed i Aalborg: Karnevallet, som i perioden 18. - 26. maj sætter byen på den anden ende med musiske optog, farvestrålende kostumer og glade bysbørn og turister, som sammen gør Aalborg Karneval til en helt fantastisk oplevelse.

Aalborg Karneval er Nordeuropas største karneval med ca. 60.000 deltagere og ca. 100.000 tilskuere, der hele karnevalsugen igennem er i højt festhumør. Folk ankommer fra nær og fjern for at være med, og overalt er der liv. Hvert år vælges desuden et tema - som i år er 'Til lands, til vands og i luften' og en karnevalskonge krones.

Børn til Aalborg Karneval

Ugen igennem er der events, som står i karnevallets tegn:

Først Battle of Carnival Bands, hvor internationale karnevalsgrupper fra hele verden går parade gennem byen for senere at dyste om at blive årets karnevalsgruppe.

Dagen efter afholdes der Børnekarneval, hvor børn kommer udklædt og kan deltage i et væld af aktiviteter såsom konkurrencer og børneparaden. Om aftenen er der så Maskeradebal for de voksne, som iført store rober og mystiske masker nyder lækker gourmetmad og sipper champagne.

Dernæst følger Karnevalsløbet, hvor alle kan deltage i stafetløbet på Aalborgs havnefront. Der er både et børne- og et voksenløb, hvor folk i udklædning spæner af sted, mens tilskuerne kan nyde musik og opstillede salgsboder, inden vinderne kåres.

Det hele kulminerer i Stjerneparaden om lørdagen, hvor alle kan være med helt gratis. 60.000 unge mennesker iført udklædning starter fra tre forskellige steder i byen, inden de mødes i hjertet af Aalborg til et brag af en fest. Denne fantastiske mulighed for at komme helt tæt på karnevalsstemningen, må du ikke gå glip af. Efter paraden fortsætter festen i Kildeparken med masser af musik events - her koster det dog at komme ind.

Læs mere om Aalborg Karneval: www.aalborgkarneval.dk

Del denne side

Aalborg

Mærk pulsen i Aalborg

Begivenheder i Nordjylland lige nu

Se vores udvalgte begivenheder netop nu og find oversigten over arrangementer i nærheden af dig

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.