Badeferie i Nordjylland - hold ferie ved kysten | VisitNordjylland
Tag på badeferie ved Vesterhavet eller på østkysten

Badeferie i Nordjylland - hold ferie ved kysten

Man behøver ikke at rejse udenlands for at komme på badeferie. Her er masser af dejlige muligheder for at skøn sommerferie i Nordjylland, som byder på noget af Danmarks smukkeste natur, brede sandstrande og børnevenlige badestrande. I Nordjylland ved Vesterhavet er der klitter, sand og brusende vand så langt øjet rækker, hvor østkysten og fjordene byder på mildt badevand og hyggelig maritim stemning. En badeferie i Nordjylland skaber de perfekte rammer til at kunne koble af og få ladet batterierne op igen. Det giver en helt unik mulighed for at gå lange ture på stranden, hoppe i vandet, hvis temperaturen og vejret er til det - og til at lære børnene at slå smut med flade strandsten, bygge sandslotte i vandkanten eller til at slikke sol i klitterne.

Overnatning i Nordjylland

I Nordjylland er der masser af overnatningsmuligheder at vælge mellem.

På Skallerup Seaside Resort kan du holde ferie i første klitrække. Her er plads til både forkælelse og familieferie. Nordjylland byder også på mange andre feriecentrecampingpladserhoteller og kroer, sommerhuse. Her er noget for enhver smag.

Er du mere til den klassiske badehotel-stemning, som du oplever den i TV 2's Badehotellet, så besøg et af de nordjyske badehoteller. På Hjorths Hotel fra 1890 i Skagen kommer du med på en rejse tilbage i tiden, og på Strandhotellet Blokhus, der slog dørene op i 2017, finder du nyt badehotel, med respekt for den klassiske badehotel stemning. 

Naturoplevelser ved vandet

Ved de nordjyske badebyer, strande ved Vesterhavet og strande på østkysten behøver du ikke lede efter naturoplevelser, fordi de er overalt: havets dominans, den stærke blæsts mange luner, den salte luft og lyset, der stadig kalder. Det barske og det smukke i den altid synlige horisont. Her blomstrer kroppen i bevægelse og liv uden skridttæller eller løbebånd, ned ad skovstier og ind mellem klitterne, med fiskestangen eller dragen i hånden. Den danske badeferie lægger ikke op til, at man sætter krydser på en liste, men at man smider listen væk og går på opdagelse. Finder lige præcis denne bys sjæl, om den så sidder i farverne på et Skagensmaleri, i rækkerne af de hvide badehuse i Løkken og Blokhus eller på toppen af Klitmøllers højeste bølge. Hver enkelt kystby har sin egen karakter og intime stemning, men fælles er ønsket om at leve med naturen, uden sekundviser eller kalender, men med alverdens tid og frihed.

Se glimt fra Nordjyllands skønneste strande i denne video:

Nordjyske badebyer og badestrande ved Vesterhavet

Langs den nordjyske vestkyst kan du leve i fred og ro, som om du var den eneste i verden. Her er højt til himlen og mange steder langt til nærmeste nabo. Du kan også vælge fest, farver og masser af mennesker omkring dig - vestkysten har det hele til den perfekte danske badeferie! Få et overblik over Nordjylland strande ved Vesterhavet eller udforsk de hyggelige nordjyske byer og nordjyllands populære feriedestinationer og badebyer med de klassiske brede sandstrande ved f.eks. BlokhusGrønhøjLøkkenLønstrupRødhusSaltumSkagenSlettestrandTversted eller den mere uspolerede, rå naturoplevelse ved Klitmøller og Vorupør i Thy.

Nordjyske badebyer og badestrande på østkysten langs Kattegat

På østkysten langs Kattegat finder du kystbyerne med de livlige havne og de mange børnevenlige strande. I baglandet ligger de store hedearealer, bakkede landskaber og plantager. Her kan du finde både fred og ro og langt til naboerne, men også liv og glade dage, mange mennesker og et spændende kultur og natte liv. Få et overblik over Nordjylland strande på østkysten eller udforsk de hyggelige nordjyske byer og nordjyllands populære feriedestinationer og badebyer med de milde, børnevenlige badevand ved f.eks.: AsaaEgenseFrederikshavnHalsSæbyØster HurupAalbæk. Dertil må man heller ikke glemme Læsø - øen i Kattegat ud, der ligger ud for Nordjyllands østkyst.

Læs mere om badebyernes historie og læs mere om de største badebyer i Nordjylland.

Del denne side

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Vesterhavet i Nordjylland

Oplev det brusende hav ved nogle af Danmarks bedste strande og hyggeligste badebyer

De 10 mest populære attraktioner i Nordjylland

Nordjylland er fulde af store oplevelser - her er en liste over de mest besøgte attraktioner i området.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

Badehoteller i Nordjylland

At Nordjylland har nogle af Danmarks dejligste badehoteller er ikke et tilfælde. Naturen er enestående og fuld af historie. Derfor er det ikke underligt, at TV2's tv-serie Badehotellet udspiller sig her

Feriecentre

Nordjyllands feriecentre ligger i skønne naturområder og byder på alt fra badeland, wellness til masser af ro og aktive naturoplevelser. Her er oplevelser for både store og små hele året rundt.

Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort ligger midt i klitterne, direkte ud til det brusende Vesterhav - og med adgang til vandland, legeland, wellness og et væld af aktivitetsfaciliteter for hele familien.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.