Ø-ferie i Nordjylland - Udforsk ferieøerne nord for det du kender | VisitNordjylland

Ø-ferie

Ø-ferie i Nordjylland

Udforsk de skønneste ferieøer nord for det du kender, og lad dig drømme væk fra en travl hverdag imens du er omgivet naturskønne omgivelser. Læs om de nordjyske ferieøer her.

Læsø – Nordjyllands solskinsø

Kattegatøen Læsø byder på ro, stemning og enestående natur. Læsø er specielt kendt for sine unikke tangtage, sit saltsyderi og lokale smagsoplevelser, som bl.a. jomfruhummer.

Vidste du, at Læsø faktisk har flest solskinstimer i hele Danmark? Læsø byder på de karakteristiske tangtage, og er rig på gastronomi og kulturelle oplevelser. Læsø byder hvert år på mange spændende aktiviteter som f.eks. Læsø Jomfruhummerfestival og Tanghusenes Dag.

Læsø er specielt kendt for sit saltsyderi. På øen har du også muligheden for at blive forkælet med lækker wellness ved Læsø Kur - wellness for livsnydere, som byder på saltbade og lutter forkælelse i den ombyggede kirke.

Læs mere om Læsø her.

 

Mors – Limfjordens perle

Mors er omgivet af Limfjorden og smukke molersformationer, som f.eks. Hanklit på Nordmors. De bløde bakker og overskuelige afstande gør øen perfekt til miniferier og hyggelige cykelture i de naturskønne omgivelser. Østerssæsonen skydes i gang i sensommeren, hvor der er rig mulighed for at tage på østerssafari i Limfjorden og blive klogere på østers. Hele sommeren igennem er der også et stort udvalg af sejlture for enhver smag. 

På Limfjordens største ø Mors er der en 151 km lang kystlinje, hvor de karakteristiske klinter af moler hæver sig over vandet. Klinterne fortæller om naturens mægtige kræfter, som har formet Mors til det, vi kender i dag. I moleret er der fundet forstenede dyr og planter, der er mere end 55 mio. år gamle, og Hanklit er kandidat til UNESCOs Verdensarvsliste. Bl.a. ved Ejerslev kan du selv få lov til at gå på fossiljagt i moleret.

Udover at gå på opdagelse i moleret og den skønne natur på Mors, kan du også tage på østerssafari, sælsafari eller besøge Jesperhus Feriepark, som er Nordeuropas største blomsterpark.

Af store events bør de store fødevareevents Skaldyrsfestivalen og Østers- og muslingepremieren nævnes.

Læs mere om Mors her.


Livø - 10 km fra Løgstør

Ud for Himmerlands vestkyst finder du denne perle i Limfjorden. Livø byder på nærvær, østemning og flotte omgivelser.

Livø er så lille, at selv cykler er overflødige. Her er nærvær og hygge omdrejdningspunktet. Om du kommer med færgen fra Rønbjerg, i båd eller kajak, er der plads til dig. Overnat på din båd, i telt eller i en af de mange ferieboliger. Mærk stilheden, imens du nyder den unikke natur.

Læs mere om Livø her.

 

Egholm – 5 minutters færgetur fra Aalborg

Naturparadiset Egholm byder på ægte ø-idyl med spættede sæler, langstilkede filtroser, sjældne botaniske seværdigheder, friskfangede roskilderejer og strandtudser som kvækker i den hyggelige skumring.

5 minutters færgeoverfart fra storbyens travlhed ligger ø-perlen Egholm midt i Limfjorden, med kig til fastlandet på begge sider. Øen er hjemsted for ca. 50 beboere. Det storslåede naturområde byder på to vandreruter, rundt i den fredfyldte natur.

Læs mere om Egholm her.

 

Hirsholmene - ø-gruppe ved Frederikshavn

Hirsholmene er Danmarks nordligste ø-gruppe, der ligger ca. 7 km nordøst for Frederikshavn. Ø-gruppen omfatter Hirsholm, Græsholm, Deget, Kølpen og Tyvholm. Med sine mange sten minder øerne mere om den svenske skærgård, end om de øvrige danske øer.

Siden 1938 har Hirsholmene været fredet som naturvidenskabeligt reservat. Der er derfor begrænset færdsel i området. Luften omkring Hirsholmene er fyldt med mågeskrig fordi øerne er en vigtig koloni og yngleplads for flere mågearter. Desuden er Hirsholmene et vigtigt rastested for mange dykande-arter. Hirsholmenes helt særlige natur og dyreliv kan i løbet af sommeren besøges med båden Seadog, som har flere ugentlige afgange. Øens 19 huse bruges primært som sommerboliger og dertil er enkelte af husene udlejet til kunstnere. 

Læs mere om Nordjyllands nordligste ø-gruppe Hirsholmene her.

Hirsholmene fyrtårn

Del denne side

Læsø

Nordjyllands solskinsø - Læsø - byder på ro, stemning og enestående natur. Dertil er Læsø jo kendt for sine unikke tangtage, saltsyderi og lokale smagsoplevelser, bl.a. jomfruhummer.

Mors - Limfjordens perle

Limfjordens perle - Mors byder på skøn natur, moler langs fjordbredden og et hav af skaldyr og smagsoplevelser.

Øer og fjorde i Nordjylland

Læsø, Mors, Limfjorden og
Mariager Fjord

Sejlture og maritime oplevelser

Nordjylland er rigt udstyret med havne - både ud til Vesterhavet, men også Limfjorden, Mariagerfjord og østkysten fra Skagen mod syd er aktive områder for ferie- og fritidssejlads.

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.