Nykøbing Mors i Nordjylland | VisitNordjylland

Nykøbing Mors i Nordjylland

Ved Nykøbing Mors tæt på Limfjordensmager østers og skaldyr bare bedre. Kom og oplev den gamle købstad og tag børnene med i Nordeuropas største blomsterpark.

Nykøbing er Limfjordsøen Mors hovedstad, og er blandt andet kendt for sine udsøgte østers og skaldyr. Nykøbing Mors er en gammel købstad, som fik sine købstadsrettigheder i middelalderen på grund af fiskeri og skibsfartmuligheder ved Limfjorden. Havnekvarteret har arkæologiske spor fra 1200-tallet, hvor de små huse tidligere var beboelse for byens arbejdere, håndværkere og fiskere.

Aktiviteter og oplevelser

Mindre end 2 km fra centrum finder du Dansk Skaldyrcenter, hvor du kan blive klogere på østers og skaldyr. Her kna du deltage i alverdens aktiviteter med østers og skaldyr, som f.eks. østerssafari, hvor du er med til at fange østers og tilberede dem.

Hovedstaden på Mors er også hjemsted for forfatteren Aksel Sandemose, der har inspireret janteloven. Foran hans fødehjem har den danske billedhugger Erik Heide sat Aksel Sandemose og janteloven i relief.

Tæt på Nykøbing Mors ligger Jesperhus Feriepark, Nordeuropas største blomsterpark, som indeholder flotte blomster og aktiviteter for hele familien.

Mors byder på mange aktive naturoplevelser. Der findes mange dejlige cykel-, vandre-, og MTB-ruter nær Nykøbing Mors. Det grønne område, Ørodde, der beskytter byens bugt mod øst, er en dejlig plantage med tilhørende badestrand og legeplads. Plantagen er et populært udflugtsmål.

Se alle aktiviteter og attraktioner på Mors

Begivenheder

I oktober måned afholdes Østers- og Muslingepremieren i et kæmpe telt på havnen. Her er det muligt at smage på Limfjordsøsters, og få ny inspiration til smagsvarianter samt opleve gourmetkokke præsentere et stort udvalg af delikatesser.

Mors er en ø, der har holder mange forskellige events i løbet af året. I juni bliver der afholdt Skaldyrsfestival, hvor havnen i Nykøbing Mors er fyldt med lækre delikatesser.

I august er der Morsø Festival med koncerter for voksne og legeland for børn, og sidst i august måned bliver der sat punktum ved sommeren til Kulturmødet. Her sætter hele Danmark fokus på kulturen. Byen bliver besøgt af både turister, politikere samt personer fra det danske kunst og kulturliv, der er klar til at debatere bl.a. billedkunst, film, scenekunst og musik. Hele byen summer af kunst og kultur i løbet af de 48 timer Kulturmødet afholdes.

Hvert år i uge 37 kommer Nordens største træskibssejlads, Limfjorden Rundt, til Nykøbing Mors, hvor det er muligt at se de store og flotte træskibe, imens du nyder den maritime feststemning på havnen.

Se alle events på Mors

Spisesteder

Der er mange gode og variende spisesteder på Mors, hvor østers og skaldyr er et populært valg. Sallingsund Færgekro i Nykøbing Mors kan klart anbefales, da det er en af Nordjyllands bedste restauranter.

Se alle spisesteder på Mors

Overnatning

Har du lyst til en overnatning, så er der mange muligheder på Mors. Tæt på Nykøbing Mors finder du Jesperhus Feriepark, hvor du kan overnatte på campingplads, i hytter eller i feriehuse.

Se alle overnatningsmuligheder på Mors

Få mere inspiration: www.visitmors.dk eller VisitMors' Facebook-side.

Kontakt Visitmors

Morsø Turistbureau
Havnen 4
7900 Nykøbing Mors
Email: mt@visitmors.dk
Tlf: +45 97720488

Del denne side

Mors - Limfjordens perle

Limfjordens perle - Mors byder på skøn natur, moler langs fjordbredden og et hav af skaldyr og smagsoplevelser.

Bænk i skov

Besøg VisitMors

Læs mere om Mors og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Børn leger

Alle events på Mors

Skal ferien tilbringes på Mors? Se hvad du kan vente af spændende begivenheder på Mors til dit næste besøg her.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.