Byferie i Nordjylland | VisitNordjylland
Mærk stemningen i Nordjyllands hovedstad og udforsk hyggelige byer i Nordjylland

Byoplevelser i Nordjylland

Mærk stemningen i Nordjyllands hovedstad og udforsk hyggelige byer i Nordjylland

Byferie i Nordjylland

Nordjylland byder på hyggelige handelsbyer med kulturtilbud, shoppingmuligheder og udsøgt gastronomi året rundt. Nordjyllands hovedstad - Aalborg som er Danmarks 4. største by og et dejligt sted at tage hen for både voksne og børn. Årets rundt er der rig mulighed for at tage i Aalborg Zoo, få shoppet igennem og få gode gastronomiske madoplevelser. Er du interesseret i kunst, kultur og arkitektur, er der også masser af dette. Utzon Center, Kunsten og Musikkens hus er nogle af Aalborg's arkitektoniske perler, og en spændende oplevelse. Bliv også betaget af Skagens karakteristiske gule huse eller gå på shoppetur i de hyggelige gågader i Frederikshavn, Hjørring, Hirtshals, Brønderslev, Thisted eller Nykøbing Mors.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Frederikshavn

Havnebyen på østkysten byder på masser af historie. Byens historie kan findes i Krudttårnet ved havnen og ved Kystmuseet-Bangsbo Fort, der giver en anden fortælling om byens historie. 

Thisted

Thys hovedstad Thisted byder på rigt handelsliv, små krinkelkroge og strejf af fordums tider med smukke gamle bygninger.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Historiske bydele i Nordjylland

Nordjyllands hyggelige byer byder på alt fra historiske bydele til moderne arkitektoniske perler. Se 10 bud på historiske bydele i Nordjylland, der er værd at udforske.

Nordjysk kunst og kultur

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der særdeles gode muligheder for at besøge gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland. 

10 udvalgte museer i Nordjylland

Uanset om du er til kunst, krigshistorie eller noget helt tredje, så byder Nordjylland på et væld af museer, der giver plads til at fordybe sig og gå på opdagelse.

Top 10 arkitektur i Nordjylland

I forbindelse med fejringen af Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon har Utzon Centers kreative direktør, arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 over nordjysk arkitektur.

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Skagensmalerne

Mere end 100 år efter Skagensmalernes storhedstid, står kunstværkerne tilbage - inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv.

Gastronomi i Nordjylland

Få oversigt over smagsoplevelser i Nordjylland - gårdbutikker, restauranter m.m.

Shopping i Aalborg

Shopping i Nordjylland

I Nordjylland har du altid mulighed for at shoppe, hvad enten du søger brugskunst, modetøj eller blot har lyst til at slappe af med en tur i butikkerne.

Nordjyllands bedste restauranter

Nordjyllands bedste restauranter

Her finder du Nordjyllands bedste spisesteder i følge White Guide - ideelle til romantiske oplevelser for 2 - eller hvis I bare vil spise rigtig godt!

Hoteller & Kroer

Hotel- og kroophold i Nordjylland er ferie i frihed – uden forpligtelser. Her kan du koncentrere dig om at opleve.

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.