Vestkysten i Nordjylland | VisitNordjylland
Brusende Vesterhav og brede sandstrande

Vestkysten i Nordjylland

Brusende Vesterhav og brede sandstrande

Vestkysten i Nordjylland

Langs Nordjyllands vestkyst beriges man med mange brede sandstrande, brusende Vesterhav og hyggelige havne- og fiskebyer som muslingebyen Løgstør. Oplev skagensmalernes fortolkning af lyset og havet, bo i 1. klitrække på Skallerup Seaside Resort i Hjørring, prøv kræfterne af i Cold Hawaii i Thy, tag til Løkken og overnat i en af de ældste og velbevarede badehoteller - Hotel Løkken Strand - eller tag en tur helt ud i skoven i Fårup Sommerland, hvor der er noget for enhver. 

De populære badebyer er et besøg værd. I Blokhus, Løkken og Klitmøller finder man de flotteste sandstrande og et skønt byliv med forskellige shoppingmuligheder. Danmarks kendte badestrande langs vestkysten indbyder både til afslapning og mange forskellige oplevelser.

Det er tid til at tage en pause fra hverdagen og slappe af i det nordjyske - Danmarks nordligste landsdel - der hvor Øst og Vest mødes på toppen af Danmark, ved Grenen i Skagen

Løkken

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finder en af Danmarks bedste strande. Her er der friske fisk, store sandstrande og et utilregneligt vejr. 

Blokhus

Blokhus byder på kilometervis af hvid sandstrand og et aktivt byliv med koncerter og andre aktiviteter i løbet af sommeren. 

Gammel Skagen

Gl. Skagen ligger i første klitrække ud til Vesterhavet på vestkysten, og er et af Danmarks mest ikoniske turistdestinationer. Gl. Skagen er indbegrebet af Nordjyllands nostalgi, romantik og forkælelse.

Thy

Udsigtspunkter i Nordjylland

Nordjyllands natur er helt fantastisk og det er svært at udpege det mest imponerende udsigtspunkt. Her findes masser af romantiske steder og tankesteder, hvor du kan nyde roen og stilheden. 

Nationalpark Thy

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Sømærket i Blokhus

Sømærker ved Vesterhavet

Har du bevæget dig langs Danmarks vestkyst, så har du med stor sandsynlighed set en båke – eller et sømærke som det kaldes i daglig tale. Mange ved ikke, hvad de er til for, men der er en yderst interessant historie bag dem.

Attraktioner på vestkysten

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Se oversigten over de mest besøgte attraktioner på vestkysten.

Fårup Sommerland

Det dejlige Fårup Sommerland er en oplevelse, som hele familien kan nyde sammen. Prøv de vilde rutsjebaner, svøm rundt i Aquaparken eller snup et slag minigolf på årets nyhed - golføen!

Nordsøen Oceanarium

Tag familien med og udforsk havets hemmeligheder i Nordeuropas største akvarium, hvor I kan opleve klumpfisken, havkatten, hajerne og sælerne blive fodret af bl.a. en dykker! 

Fyrtårne i Nordjylland

Nogle af Danmarks mest ikoniske fyrtårne står i Nordjylland. Et af Nordjyllands vartegn er Rubjerg Knude Fyr ved Lønstrup, som forventes at skride i havet inden år 2020. 

Sjov og spas for børn i Nordjylland

Nordjylland er fuld sjove og dejlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle - skal der fart på med vilde forlystelser aktiviteter, ses på dyr eller måske rejses tilbage til vikingetiden?

Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort ligger midt i klitterne, direkte ud til det brusende Vesterhav - og med adgang til vandland, legeland, wellness og et væld af aktivitetsfaciliteter for hele familien.

Badehoteller i Nordjylland

Nyd livet på Danmarks dejligste badehoteller

Hotel Fårup

Hotel Fårup ligger midt i Danmarks sjoveste skov - Fårup Sommerland - og er et vaskeægte familiehotel, hvor skoven er trukket med helt ind på værelserne med udsigt over søen og forlystelserne.

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.