Rubjerg Knude fyr i klitlandskabet
Nogle af Nordjyllands

Seværdigheder og attraktioner

Musikkens Hus i Aalborg

Nogle af Nordjyllands unikke seværdigheder

Nordjylland byder på unikke naturområder, kunst og kultur i en klasse for sig og ikke mindst attraktioner, som du ikke må gå glip af. Her står oplevelserne i kø. Vi har samlet nogle af Nordjyllands højdepunkter her på siden. 

Seværdigheder i naturen

I Nordjylland er naturen noget helt specielt. Her kan du se de smukke fyrtårne, indånde den friske luft langs kysterne og nyde udsigten fra forskellige udsigtspunkter. 

Fyrtårne i Nordjylland

Langs den nordjyske kyst findes nogle af Danmarks mest ikoniske fyrårne, som I bare ikke må gå glip af at opleve. Fyrtårnene er et af Nordjyllands vartegn, og de er populære både blandt lokale og turister.

Danmarks nordligste punkt

Oplev Danmarks nordligste punkt, Grenen i Skagen, hvor de to have mødes.

Udsigtspunkter

Nordjylland byder på mange imponerende udsigtspunkter, der findes masser af romantiske steder, hvor du kan nyde roen og udsigten.

De bedste strande

Her finder du nogle af Nordjyllands bedste strande fra det brusende Vesterhav til de børnevenlige strande på østkysten.

Mors

Oplev perlen midt i Limfjorden, Mors. Her kan i finde forstenede dyr og planter i moleret ved Hanklit.

Råbjerg Mile

Oplev Danmarks største vandreklit som befinder sig syd for Skagen. En gåtur her, og skoene skal tømmes for sand. På toppen venter en smuk udsigt over området.

Aktiv i den nordjyske natur

I Nordjylland er naturen fuld af eventyr. Oplev den imponerende natur på en aktiv ferie, som byder på smukke vandreruter, en tur på vandet eller oplev de mange fantastiske cykelruter.

Nationalpark Thy

Oplev Danmarks sidste vildmark, hvor der findes fantastisk natur. Du finder både kyst, klitter, klitheder, klitplantager og søer her. Snør vandrestøvler og tag på opdagelse i det fri.

Kunst og kultur attraktioner i Nordjylland

Oplev Nordjyllands mange kunst- og kulturskatte. Gå på opdagelse på et af Nordjyllands spændende museer, tag en tur i teatret eller besøg en af de mange spændende kunsthåndværkere. Eller hvad med at besøg på et af Nordjyllands storslåede slotte og herregårde.  

Arkitektur i Nordjylland

Nordjylland byder på mange arkitektoniske perler. Udforsk Aalborgs havnefront, som byder på Utzon Center og Musikkens Hus. Oplev også Vendsyssel Teater eller Rubjerg Knude Fyr, hvor arkitektur og kunst mødes på smukkeste vis.

Kunst og kultur

Nordjylland er en sand inspirationskilde for de mange kunsthåndværkere med havet, skove, bakker og et helt specielt lys. Oplev kunstnerne helt tæt på og se hvordan de forskellige materialer forvandles til kunstværker.

Kirker og klostre

Besøg klostre, kirker, slotte og herregårde, der alle fortæller en spændende historie om Nordjylland.

Bunkere i Nordjylland

Langs Nordjyllands kyst findes spor fra 2. Verdenskrig. Besøg Danmarks største bunkermuseum i Hanstholm eller oplev kanonerne på Kystmuseet Bangsbo Fo...

Teaterscenen

Oplev førsteklasses dramaer på teaterscenen i Nordjylland. Her skaber fornyelse og traditioner mindeværdige øjeblikke, som I sent vil glemme.

10 kunstoplevelser

Slip nysgerrigheden løs og oplev internationale kunstudstillinger på Kunsten eller udforsk Michael Ancher og P.S. Krøyers værker på Skagens Museum.

Se alt
Mindeværdige oplevelser venter på jer i Nordjylland

Nordjyllands mest besøgte attraktioner

Foto: Nordsøen Oceanarium

Udforsk Nordjyllands aktiviteter

Besøg Nordjyllands attraktioner og udforsk de mange aktiviteter i en klasse for sig. Få et afbræk fra hverdagen med en tur i Aalborg Zoo eller forkæl dig selv og en du holder af med wellness og gastronomiske oplevelser. Mulighederne er mange, og seværdighederne venter på jer.

Gastronomi i Nordjylland

I Nordjylland kan du læne dig tilbage mens nogle af landets bedste kokke forkæler dine smagsløg. Nordjylland er spækket med vidunderlig gastronomi og lokale smagsoplevelser. Den lange kystlinje som omkredser Nordjylland betyder, at både fisk og skaldyr er en naturlig del af menuen.

Det sker i Nordjylland

Her finder du de største begivenheder i Nordjylland. Se hvad der sker lige netop i det område, du befinder dig i.

Aktiv i naturen

Med den helt enestående natur er det naturligt at pakke vandre- eller løbeskoene eller cyklen, når turen går til Nordjylland.

Hyggelige byer

Oplev storbyen Aalborg, Skagen i toppen af Danmark, badebyerne Blokhus, Løkken eller Øster Hurup, som alle skaber rammerne for en dejlig ferie.

Forkælelse og velvære

Forkælelse i Nordjylland byder på afslapning, gastronomiske oplevelser i særklasse, wellness eller en shoppetur i en af de mange hyggelige byer.