VisitNordjylland

Vorupør By

Kystby ved Vesterhavet.

Nr. Vorupør er den største og livligste af badebyerne i Thy.

Her er sol, sand og vand – selvfølgelig! Men også et overflødighedshorn af butikker med dagligvarer, lysstøberi, brugskunst, surfudstyr, røgerier, caféer og spisesteder og ikke mindst Nordsøakvariet med ”haj-tunnel”.

På stranden i Vorupør vajer det Blå Flag som en understregning af, at her er vandets kvalitet i top - samtidig med, at en flot strandpromenade tager form og giver hele området omkring landingspladsen et indbydende præg, der forener den klassiske badeby med det velkendte fiskeleje.

Vorupør er en del af Cold Hawaii, så når vinden er i det rigtige hjørne, er der masser af aktivitet på havet, der samtidig giver spændende oplevelser for tilskuerne på land, - og er man til oplevelser, er Nordsø Akvariet det helt rigtige sted med spændende og sjældne fiskearter fra nordsøen, - og så kommer man helt tæt på bl.a. hajerne i en tunnel.

I Vorupør er der flere muligheder for overnatning, hvad enten man er ønsker feriehus, hotel, camping eller privat overnatning. 

Ligesom Klitmøller er Vorupør stedet for de vilde på brættet. Vorupør er nemlig et af de fem bedste windsurfing spots i Europa. Er man til det vilde Vesterhav er der desuden rig mulighed for at få sig en dukkert.

Vorupør er i dag – i lighed med fiskerlejet Lild Strand – et af de få steder i landet, hvor kystfiskeriet stadig trives. Kutterne bliver trukket op på stranden med et hydraulisk spil. På stranden ligger det restaurerede skib, Thabor, hvor man kan gå ombord og fornemme en fiskers hverdag.

Vorupør er et mekka for lystfiskere, der selv vil trække aftensmaden i land fra molen eller fra en af de både, der bringer dem ud til Det Gule Rev.

På Vorupør Museum kan du bl.a. meget andet i udstillingen om kystfiskeriet se hvordan spillet ved landingspladsen fungerer. På Museet finder du også Turistinformationen.

Besøg Havbadet i Vorupør.