Rebild Bakker ruten med Jysk Rejsebureau

Søndag den 4. april 2020 kl. 10.00 - 14.00 
 
Imponerende og smuk natur møder os i nationalparken Rebild Bakker. Vandreturen byder på høje stigninger, eventyrlige skove, lyngklædte bakker, friske kilder og åer. Vi vil med garanti få sved på panden, når vi vandrer til toppen af bakkerne med de billedskønne udsigter.
Vi går til toppen af Sønderkol i 102 meters højde, og her mødes vi af udsigten til Gryden og Lindenborg Ådal med de smukke bakkeformationer. Bakkerne er dækket af forskellige vegetationer som lyng, revling, tyttebær, blåbær, hønsebær, ulvefod, guldblomme, enebær, bævreasp og mange store egetræer. For at holde bevoksningen nede går der mange får i området, som vi helt sikkert vil møde på vores tur.
Rejselederen er en erfaren guide, som normalt er ansvarlig for vores ture på Caminoen i Spanien.

Dagsprogram

Vi mødes med vores danske rejseleder kl. 10 ved RebildPorten, hvor det er muligt at parkere. Før vi starter vandreturen, får vi udleveret dagens frokostmadpakke. Medbring selv cirka 2 liter vand og lidt snacks. Tag tøj med til vejrforholdene og gerne vandresko eller vandrestøvler. Vi går "Rebild Bakker Ruten”, der er en 10,8 km lang rute via Rold Skov og Rebild Bakker - kendetegnet ved en meget varieret natur. Det er en rundtur, som starter og slutter ved RebildPorten. Ruten blev som den første certificeret som 'Kvalitetssti' af Dansk Vandrelaug og som 'Premium Vandrerute' af Deutsches Wanderinstitut, hvor kun de bedste vandreruter bliver godkendt. Vi vandrer først igennem Troldeskovene, et område af skoven, som er udlagt som urørt skov, og hvor der ikke må foretages nogen form for hugst eller indgreb. Træerne her er meget krogede og knortede, og ved synet kan man godt forstå navnet. Vi går herefter videre til Rebild Bakker, hvor vi spiser vores frokost, med en smuk udsigt ud over området. Efter frokost vandrer vi videre til Ravnkilde. Der er lagt trædesten ud, så man kan komme tørskoet fra den ene side til den anden. Fra stenene kan man nemt fyldt sin medbragte flaske med rent kildevand.
Vi slutter dagen tilbage ved RebildPorten. Anslået vandretid: Ca. 4 timer, 10,8 km.