skip_to_main_content

PANORAMA-ruten i Bramslev Bakker

Panorama-ruten - Danmarks første certificerede vandrerute

Danmarks smukkeste gåtur

Vandreruten mellem Hobro og Bramslev Bakker er som den første i Danmark blevet certificeret som en Premium Vandrerute. For certificeringen står Deutsches Wanderinstitut, som har etableret Europas mest udbredte – og strengeste - kvalitetssystem for vandreruter. Kun de bedste ruter har mulighed for at passere dette nåleøje.

Flere hundrede vandreruter i Tyskland, Schweiz, Østrig, Frankrig og Holland er de senere år blevet certificeret, men de tyske vandrespecialister lod sig alligevel begejstre af den 10 km. lange Mariager Fjord Panorama rute. Den kan sagtens måle sig med f.eks. flotte vandreruter i tyske bjergområder, lød vurderingen fra Deutsches Wanderinstitut, som gav ruten 73 point i deres system. Det er pænt over gennemsnittet for Premium-ruterne og næsten 30 point mere end nødvendigt for at blive godkendt. 

Den nye vandrerute starter ved Hobro Lystbådehavn og kan klares af de fleste. Når man først lige har klaret trappen i starten af ruten, kan man puste ud på turen ud til Bramslev Bakker. Undervejs er der bænke, hvor man kan nyde landskabet og udsigterne over fjorden. I Bramslev er der gode spisemuligheder både på Hotel og Restaurant Bramslevgaard og Restaurant Bramslev Bakker, hvis man vil forkæle sig selv. Hvor udturen mest gik oppe i højderne, går turen tilbage til Hobro for det meste langs fjorden, så man kommer helt tæt på vandet.

Selve gåturen tager cirka tre timer. Ruten går på en blanding af stier, græsspor og grusveje. Der er lavet en folder om ruten, men der er også skilte med information om ruten på P-pladserne ved lystbådehavnen og i Bramslev Bakker. Undervejs er ruten skiltet med pæle og hvide markeringer, så der ikke er noget at tage fejl af.

Ruten er etableret af Mariagerfjord Kommune og Mariager Fjord Natur- og Kulturcenter. Får man lyst til mere vandring i topklasse, har Naturstyrelsen Himmerland og Rold Skov Natur- og Kulturcenter også fået certificeret en fire km lang rute i Rebild Bakker, som også byder på spektakulære naturoplevelser.

 

Panorama-rute Mariager Fjord er den første vandrerute i Danmark, som er certificeret af Europas førende vandrespecialister i Deutsches Wanderinstitut. Ruten fik 73 points, hvilket er meget højt. Den kan, hvad angår oplevelser og naturskønhed sagtens måle sig med tyske ruter i f.eks. Harzen og Schwarzwald.

 

SE KORT OVER RUTEN HER!

 

Se mere om de to ruter på mariagerfjordguiden.dk og www.roldskov.info

 

PANORAMA-ruten er blot en blandt mange skønne vandreruter i Mariagerfjord-området. Se mange flere vandreruter her!