VisitNordjylland

Økogården Baksminde

Baksminde Økogård - kun frisk frugt uden tilsætning.

Økogården Baksminde tilbyder frisk økologisk frugt, bær, grøntsager og andre økologiske varer uden tilsætning og konserveringsmidler.

Økogården Baksminde er en lille økologisk frugtplantage på godt 5 ha, beliggende i Asaa ved den vendsysselske østkyst. Gården blev i august 2018 overtaget af familien Wennberg Andersen, som består af Guro og Dennis, samt børnene Storm, Lærke og Loke. Gårdens forgængere har dyrket jorden økologisk, og med stor kærlighed og omhu siden 1999, og siden 2004 har der været en frugtplantage på stedet.

Gården bliver drevet videre i samme ånd, med et ønske om at avle økologisk frugt af høj kvalitet, i balance med den omkringliggende natur og den næringsrige jord, som træerne er plantet i.

På Økogården Baksminde dyrkes der først og fremmest økologiske æbler og pærer, men andre frugter og en masse forskellige bær og nødder. Gården har sit eget lille mosteri, hvor der produceres most, saft og juice, samt et lille udvalg af syltetøj og marmelade af egne frugter og bær. Produkterne sælges i gårdbutikken, samt på markeder og til lokale butikker og restauranter.

Til at rense jorden mellem æbletræerne, har gården en skøn traktor til hjælp. Men alt andet arbejde i plantagen, som beskæring og pasning af træer og buske, samt plukning af frugt og bær, foregår for hånd. Den modne frugt bliver sorteret og lagret under naturlige forhold på gårdens kølelager, eller bragt til mosteriet hvor smagfulde frugter og bær bliver koldpresset, pasteuriseret og hældt på flasker, eller kogt til den skønneste friske marmelade og syltetøj. Økogårdens produkter er helt fri for tilsætningsstoffer og konserveringsmidler og består udelukkende af ren frugt og bær.

Gårdens Produkter

Sæsonen stækker sig normalt fra ca. midt juli til december.
For at udnytte sæsonen bedst muligt har gården æble og pære-sorter, der modnes på forskellige tidspunkter.
Baksminde har et meget stort udvalg af forskellige sorter, hvoraf nogle er på forsøgsbasis, for at se hvordan de trives i en økologisk plantage mht modstandsdygtighed overfor klima, skadedyr og sygdomme, mens andre sorter er fast inventar på gården.


Følg Økogården på Facebook