VisitNordjylland

Nordvestjysk Golfklub i Nationalpark Thy

Golfbane.

Prøv en af Danmarks mest udfordrende golfbaner:
Spil golf i Danmarks første Nationalpark - og få en naturoplevelse oven i!
Nordvestjysk Golfklubs bane ligger i Nystrup Plantage.
Banen, som ligger i Nationalpark Thy, er en typisk ”vesterhavsbane” beliggende i en flot gammel plantage, plantet for at beskytte indlandet mod sandflugten. Området bærer præg af at ligge meget tæt på havet (ca. 4 km), hvorfor vegetationen oprindeligt bestod af bjerg- og klitfyr. Disse indkranser stort set alle banens huller, og vi betragter dem som vores rough – deraf udtrykket, ”i Nordvestjysk Golfklub er roughen 8 m høj”

I årenes løb er der plantet mange ege, bøg og andet løvtræ og dermed er det blevet en endnu mere vekslende natur der omgiver banen. Dette har samtidig medført et endnu mere rigt dyreliv, hvor harer, egern, råvildt og kronvildt ses jævnligt  – og ikke er sky, da der er meget begrænset trafik – udover golfspillerne.

Banen er karakteriseret af svære vandingsforhold, hvorfor fairways altid er udfordrende – til tider grænsende til det svære, da disse ikke har et naturligt muldlag, men mange steder ligger ovenpå op til 40 meter klit sand. Tee-steder og greens er bygget efter alle kunstens regler og arkitekten har skabt endog meget svære og kuperede greens på de fleste huller. En del fairways har linkskarakter med en udformning, som er sjælden og meget smuk.

Banen har 18 huller. 

Korthulsbanen:
Vores korthulsbane er beliggende ca. 2 km fra klubhuset i retning mod Klitmøller.

Banen består af 6 huller, hvoraf 4 er par 3 huller, og 2 er par 4 huller. Tee-off på alle huller sker fra udslagsmåtter.

De enkelte huller er omkranset af rough bestående af græs, lyng og bjergfyr.

Banen betragtes generelt som svær, og det tilrådes at medbringe god forsyning af bolde, såfremt man har en af de dage, hvor ikke alle udslag "sidder" som tilsigtet.