Jul på Dorf Møllegård

Har du altid drømt om at opleve en jul som i de gode gamle dage, hvor julen bare var lidt mere jul? Så skal du tage forbi Museum for Forsyning og Bæredygtighed på Dorf Møllegård, der inviterer dig indenfor til en jul som i 1930’erne.

Beliggende på naturskønne Jyske Ås finder du en nordjysk perle ved navn Dorf Møllegård. En møllegård, der sagtens kunne have været med i de gode gamle Morten Korch film og dannet rammerne om idylliske øjeblikke. For idyl er lige præcis hvad gården summer af - især ved juletid.

Skulle du have lyst til at opleve denne idyl, så er der rig mulighed for dette, når Dorf Møllegård åbner dørene op for julebesøg i weekenderne 5.-6. og 12.-13. december. Her kan du se frem til at opleve stemningen af en gammel dansk jul, når møllegården pyntes op som i 1930’erne med juletræ, gran og nisser. Derudover vil der være dækket op til julemiddag i den smukke spisestue, mens det dufter af lækkert bagværk i køkkenet. I museets hyggelige café kan du købe kaffe, te og kage – eller en is. Her er der også mulighed for at finde den helt rette julegave.

Livet på en møllegård

På Dorf Møllegård, der er en del af Museum for Forsyning og Bæredygtighed, kan du i deres faste udstilling i det arkitekttegnede stuehus komme med på en rejse, der fortæller om livet på en møllegård gennem århundreder. Derudover kan du også opleve en vaskeægte gammeldags vandmølle og vindmølle samt den hel fantastiske natur. Tager du eksempelvis en tur rundt om møllesøen, kan du med lidt held se både hjorte, fiskehejre, isfugl og glenter. Indtil d. 18. december kan du desuden opleve Museum MOSS' særudstilling ’Gårdmalerier og Gamle Film’.

For mere information om Jul på Dorf Møllegård, kan du klikke her