Hirtshals Kirke

Hirtshals Kirke

Foto: Niels Clemmensen
Attraktioner
Kirker
Hirtshals ligger sammen med Emmersbæk Kirke i Hirtshals Sogn. 
Adresse

Kirkevænget 3

9850 Hirtshals

Kontakt

Telefon:96560106

Hirtshals kirke blev indviet i 1908 af biskop Christian Møller fra Aalborg. Kirken kostede 33.000 kr. at bygge og blev finansieret af lokale samt igennem statslig støtte. Før kirken blev bygget, måtte byens 500 daværende indbyggere gå til Horne for at komme i kirke.

Den nybyggede kirke i Hirtshals havde 200 siddepladser og indretningen var enkelt. Alterbord, døbefont og prædikestol var af lyse sandsten. I dag har kirken 252 siddepladser. 

I midtergangen hænger kirkeskibet som er en fuldrigger. Skibet er lavet af havnebetjent Dam i Frederikshavn og er en gave fra byens borgere i forbindelse med åbningen i 1908.

Hver bænk er udsmykket med et lille maleri, som er malet af billedkunstner Frits Gothardt Rasmusen fra Ringe.

Altergruppen forestiller Kristus på korset med Jesu mor på den ene side og apostlen Johannes ved den anden side. I 1960’erne gennemgik kirken store forandringer, og i 2007 blev kirken restaureret og fik et nyt orgel.

Hirtshals Kirke er en del af Hirtshals og Emmersbæk sogn.

Ved Hirtshals Kirke er der toiletfaciliteter, som har åbent til kl. 17:30.

Gudstjenester og aktiviteter

I Hirtshals Kirke foregår der ofte forskellige arrangementer så som gudstjenester, koncerter, foredrag og andre aktiviteter for alle aldre. Læs mere om de forskellige arrangementer her.

Adresse

Kirkevænget 3

9850 Hirtshals

Facilities

Bykirke

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Hirtshals