Hals Museum

Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals
Attraktioner
Museer
Hals Museum er en del af Nordjyllands Historiske Museum og ligger på den historiske skanse i Hals. På Hals Museum fortælles Hals bys historie, hvor Limfjorden og havet har spillet en vigtig rolle.
Adresse

Skansen 1

9370 Hals

Selve museet ligger inde på Hals Skanse, som er et gammelt fæstningsværk fra renæssancen. Skansen er et helt unikt levn, da den er den eneste enkelt-skanse i Danmark fra denne periode.

I dag er kun resterne tilbage i form af voldgrav, volde, krudtkammeret fra 1600-tallet og tøjhuset fra år 1800, men i museets udstillinger fortælles historien om skansens opbygning og historie i krig og fred gennem tiden, fra anlæggelsen i 1625 til nedlæggelsen i 1848.

Hals under 2. verdenskrig

Museet indeholder desuden fortællingen om Hals under 2. verdenskrig, da skansen fungerede som hovedkvarter for den tyske øverstkommanderende på egnen i 1940-1945.

Fra karantænestation til museum

Efter nedlæggelsen af skansen i 1848 overgik skansen til forskellig brug, såsom karantænestation og kommunekontor indtil skansen i 1972 blev til museum.

Oplevelser på Hals Skanse

Hals Skanse er vært for en masse aktiviteter i løbet af året, bl.a. kan du i juli måned se Skansespillets udendørs musical og der er forskellige aktiviteter for børn og voksne i både påske-, sommer- og efterårsferien.

Læs mere om Hals Museum ved Aalborg Kyst… 

Adresse

Skansen 1

9370 Hals

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af