Furreby Kirke

Foto: Løkken Turistbureau
Attraktioner
Kirker
Tårnløs romansk landsbykirke i Furreby Furreby kirke er bygget omkring år 1200 i typisk romansk stil. Den er bygget af store tilhugne granitkvadre, og ligger trods sin beskedne størrelse, majestætisk på toppen af Furreby bakke.
Adresse

Furreby Kirkevej 62

9480 Løkken

Kirken har ikke tårn. Klokken er anbragt i en klokkestabel syd for kirken. Det må formodes at klokken oprindelig har hængt i den i 1571 nedlagte kirke i Kettrup. Selve kirkeskibet er blevet forlænget mod vest i 1937. Altertavlen er fra renæssancetiden og i 1860 er sat en lille kopi af Thorvaldsens Kristusfigur.

Den oprindelige alterudsmykning fra katolsk tid står nu på Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring. Alteret er et kvaderstens-alter. Midt i alteret findes et relikviegemme. Relikviet er et lille stykke træ, som skal symbolisere Kristi kors. Det er et typisk katolsk relikvie, og stammer således tilbage fra før-reformatorisk tid i Danmark - fra før 1536.

Døbefonten er en romansk granitfond hvis dybde vidner om, at børnene tidligere blev neddyppet helt i dåbsvandet. Prædikestolen er sengotisk. Alterstager samt lysekroner er skænket til kirken i 1928. Kirkeskibet - en brig - er skænket kirken i 1909. Kirken har ikke elektrisk belysning, men når de mange levende lys er tændt, giver det en helt særlig stemning.

Gudstjeneste

Der afholdes gudstjeneste i kirken på de store højhelligdage - jul, påske og pinse, samt i sommer-månederne på udvalgte søndage. Der afholdes tillige mange bryllupper i kirken. Kirken er normalt ikke åben for besøgende. Se evt. Løkken Storpastorats hjemmesideeller på www.sogn.dk for yderligere oplysninger om kirken. Læs sognets kirkeblad, som udkommer hvert kvartal her.

Adresse

Furreby Kirkevej 62

9480 Løkken

Åbningstider

01 Jan 20 / 31 Dec 20

09:00 - 17:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Løkken