VisitNordjylland

Besøgscenter Østerild

Besøgcenter ved Det Nationale Testcenter for store Vindmøller.

I besøgscenteret kan du få den nyeste viden om vind og vindkraft i Danmark. Her kan du få svar på, hvordan en vindmølle bliver bygget og se forskellige vindmøllemodeller. Du kan også lege med vind og vindtunneller.

Lige uden for besøgscenteret står udsigtstårnet. Det er lavet af en bundsektion fra en Vestas vindmølle, så her kan du se noget af en vindmølle indefra. Når du kommer op i tårnet kan du kigge ud over skoven og få overblik over testcenteret og testvindmøllerne. 

Inde i skoven kan du virkelig se, hvor store de enkelte vindmølledele faktisk er. Vi har anlagt en 62 meter lang Vestas vinge ude i skovbunden, som du både kan kigge på og røre ved.  

Besøgscenteret er åbent hele året rundt, alle ugens dage, fra kl. 7-22. Her er ingen betjening, men i den opstillede automat kan du købe kaffe, kolde drikkevarer, snacks og souvenirs. Her er også adgang til toiletter.

Ved besøgscenteret er der borde og bænke, så her kan du spise din madpakke, mens ungerne leger på vores legeplads. Er vejret dårligt, er der også siddepladser inde i centeret.